Trump „teljes és totális” támogatásáról biztosította Orbánt a választás előtt

2022. március 15. – 20:07

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump korábbi amerikai elnök sajtóközleményben biztosította támogatásáról Orbán Viktort kevesebb mint három héttel a magyarországi választások előtt. A republikánus politikus szerint az ukrajnai „történések” miatt a „nagyszerű és csodálatos” magyar népnek minden eddiginél nagyobb szüksége van Orbán Viktor vezetésére.

A teljes közlemény, melyet sajtósa, Liz Harrington tett közzé a Twitteren, így szól:

„Egyebek mellett az Oroszországgal és Ukrajnával kapcsolatos történések miatt Magyarország nagyszerű és csodálatos népének minden eddiginél nagyobb szüksége van Orbán Viktor állandó erős vezetésére. Ő KEMÉNY, OKOS, ÉS SZERETI A HAZÁJÁT. A jövő hónapban esedékes választáson továbbra is Teljes és Totális Támogatásomat élvezi!”

Trump nem először biztosítja támogatásáról Orbánt a kampányban, először még az év elején tette meg ezt. Akkor többek között azt írta, hogy a magyar miniszterelnök „hatalmas és csodálatos munkát végzett Magyarország védelmében, az illegális bevándorlás megállításában, a munkahelyteremtésben, a kereskedelemben, és a közelgő választáson felhatalmazást kéne neki adni ennek folytatására”.

Orbánnak eredetileg nem kellett volna beérnie egy írásbeli támogatással, ugyanis a Guardian információi szerint Trumpot meghívták Magyarországra, a CPAC Hungary nevű konferenciára, hogy egy héttel a voksolás előtt megtolhassa a Fidesz kampányszekerét. Az orosz-ukrán háború miatt azonban végül nem március 25-26-án, hanem május 18-20. között rendezik majd meg az amerikai jobboldal éves szuperkonferenciájának budapesti szatellit eseményét. Így aztán Trump se jön Magyarországra (igaz, a részvétele abban az esetben sem volt biztos, ha nem halasztották volna el a konferenciát).

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom