Kokárdában került elő az Anonymous-maszkos ember, ígérgeti, hogy majd előjön valamivel a kerületekről

2022. március 14. – 08:05

Kokárdában került elő az Anonymous-maszkos ember, ígérgeti, hogy majd előjön valamivel a kerületekről
Screenshot a hétfő reggeli Anon fájlnévvel küldött videóból. Fotó: Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Egy ideje nem jelentkezett az Anonymous-maszkos ember, aki korábban a Városháza-ügyről küldött a lapoknak rendszeresen információkat. A hétfő reggel 7.30-kor küldött videón annyi különbség van a maszkos alak küllemében, hogy van rajta egy kokárda is.

„Búék újságírókáim! Ugye hiányoztam? Nyugi, nyugi, nem tűntem el”

– kezdi sejtelmes mondandóját, de konkrétumot nem mond egyáltalán, csak sejteti, hogy politikai korrupciós üggyel, mutyi-sztorival érkezik hamarosan.

„Most következzenek a kerületek! Elhihetitek, bőven lehet itt is érdekes dolgokat találni. Izgalmas napok elé nézünk…” – fogalmaz elnagyolt gesztikulációk közepette.

Ahogy írtuk róla korábban ebben a hosszabb elemzésben, mindig az ellenzéket támadó üggyel jön elő ez a figura, újabban kormányhű szereplők kezében lévő, de nem szigorúan a propagandához sorolt sajtó közreműködésével.

Az először Cseh Katalint, majd a fővárosi vezetést célzó szivárogtatás a Fidesz politikai érdekeivel van összhangban, de jobban működik, mint ha az évek alatt teljesen hiteltelenné váló kormánypárti médiát használnák a botrányok felépítésére.

A kacskaringós sztorikban még a legprofibb tényfeltárás mellett is nehéz lenne tisztán látni, de ez a módszer – amit kezdetlegesebb módon már a Borkai-ügynél is alkalmaztak – elképesztően megnehezíti, hogy átlássuk a lényeget. A cél nem is ez, hanem hogy minél tovább napirenden maradjon a téma.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!