Csá, 117 millió forint! – gyanús ajánlások miatt visszaléptette jelöltjét a Kutyapárt, és visszautalta a pénzt

2022. március 13. – 19:49

Csá, 117 millió forint! – gyanús ajánlások miatt visszaléptette jelöltjét a Kutyapárt, és visszautalta a pénzt
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyik aláírásgyűjtő pultja Budapesten – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) tisztázatlan eredetű ajánlások miatt visszaléptette jelöltjét a gyöngyösi körzetben, és a 117 millió forintos kampánytámogatást visszautalta az államnak. A pártnak így 79 jelöltje indul az április választáson.

Csá, 117 millió forint!

Így kezdődik a magyar viccpárt közleménye, aminek azonban a tartalma komoly és sok pénzről szól.

Eredetileg a párt 80 jelöltjének sikerült összegyűjteni az aláírásokat a választásokon való induláshoz, amiért 587 millió kampánypénzt kapott az MKKP. A gyöngyösi körzetben azonban nem sikerült kideríteni, hogy kik gyűjtötték a pártnak az aláírásokat.

„Történt, hogy jött pár fiatal srác még az aláírásgyűjtés kezdetén, elvittek csomó ívet, majd a végén hoztak 400 aláírást. Ez fura volt, mert ismeretlenek sehol máshol nem hoztak nekünk ilyen sokat törvényesen.”

Később megpróbálták elérni a „srácokat”, de a telefonszámuk abban a pillanatban elérhetetlen lett, hogy véget ért az aláírásgyűjtés.

Miután a Kutyapárt nem szerette volna, ha bárhol is bizonytalan az aláírásaik forrása, a gyöngyösi körzetben visszalépett a jelöltjük. Így 79 jelöltjük maradt, ami épp a kampánypénz mértékének sávos határán van, ami 117 millióval kevesebbet jelent.

„Ez az átlagos délután tehát úgy indult, hogy visszaküldtünk 117 milliót a Kincstárnak. A maradék nagy részét pedig a kampánypénztékozló pályázatokra költjük, ahogy terveztük.”

A párt közleményében még hozzátette: azt nem mertük megnézni, hogy mennyi volt az utalás kezelési költsége.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt már korábban felhívta a figyelmet arra, hogyan próbálnak meg visszaélni egyes pártok az ajánlásokkal. Az ajánlásgyűjtéskor több kutyapártos jelölt kapott nagyon furcsa felajánlásokat sokszor ismeretlen emberektől, hogy gyorsan tudnak sok ajánlást szerezni.

Később egy aktivistájuk egy regisztrációnál megadta adatait a Gődény-féle Normális Élet Pártjának, majd meglepve látta, hogy adatai ajánlássá változtak, és az aláírását valaki odahamisította az ajánlóívre. Az MKKP emiatt feljelentette a Normális Élet Pártját a NAIH-nál.

Ebben a cikkben írtunk részletesen az ajánlásokkal való visszaélésekről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!