A Kétfarkú Kutya Párt feljelentette a Gődény György-féle Normális Élet Pártját

2022. március 10. – 17:07

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) feljelentette a Normális Élet Pártját a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH) az áprilisi országgyűlési választás aláírásgyűjtésével összefüggésben, írja az MTI.

Az MKKP szerint az aláírásgyűjtés kezdete előtt egy hónappal figyelmeztettek arra, hogy választási csalásra készül a Normális Élet Pártja, amelynek listavezetője Gődény György. Az MKKP által „kamupártnak” nevezett szervezet honlapján ugyanis szerepelt egy olyan adatfelvételi űrlap, amelyen a név, a lakcím és az e-mail-cím mellett a személyi számot is meg kellett adni.

„Mivel a kapcsolatfelvételhez az utóbbira egyáltalán nincs szükség, egyetlen logikus magyarázat létezik arra, miért kérték el mégis: így még csak seftelniük sem kell más kamupártokkal, hogy ajánlásokat szerezzenek”, csupán rámásolják az íveikre „a szimpatizánsok” adatait, „odahamisítják az aláírásukat, és már kész is”

– fogalmazott az MKKP. Friss közleményükben közölték, feljelentették a Normális Élet Pártját a NAIH-nál, és hozzátették, „csepeli és soroksári jelöltünk, a Csirkeember maga is kitöltötte az űrlapot, hátha tényleg csak mi voltunk rosszhiszeműek, és igazából nincs itt semmi látnivaló. Nos, nem így történt: amikor a hivatalos ajánlásgyűjtés kezdete után online ellenőrizte, kinek írt alá, ott találta a nevét Gődényék jelöltje mellett is.”

Országszerte hamis ajánlásokat adott le Gődény György pártja, de így is lehet rájuk szavazni

A jelenségről mi is részletes cikkben számoltunk be korábban. Az idei kampány egyik újdonsága, hogy már otthonról is lehet ellenőrizni, melyik képviselőjelöltnek adtunk le ajánlást. Az ország több pontjáról írtak olvasóink, hogy visszaéltek az adataikkal: tudtuk és akaratukon kívül felkerültek a Gődény György-féle Normális Élet Pártja jelöltjeinek ajánlóívére. Több helyen pedig halottak ajánlásait is leadták a választási bizottságnak.

Gődénynek tiszta a lelkiismerete. Szerinte addig nem lehet ellenőrizni, hogy ki írja alá az ajánlóívet, amíg nem kérhetik el a személyi igazolványt. Több száz millió forintos állami támogatást kapnak a listát állító pártok. Gődény azonban állítja, pártja idén nem él ezzel a lehetőséggel.

A TASZ útmutatója szerint a választási bizottsághoz, a rendőrséghez és az adatvédelmi hatósághoz érdemes fordulni, ha valakinek visszaéltek az adataival az ajánlásgyűjtés közben. Az ország számos pontján olyan képviselőjelöltek szerepelnek a szavazólapon április 3-án, akik hamis ajánlásokat adtak le. További részletek itt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!