Szijjártó: A földgázszállítás nem politikai kérdés, hanem fizikai

2022. március 10. – 09:23

Másolás

Vágólapra másolva

A háború a legrosszabb forgatókönyv – fogalmazott Szijjártó Péter a második felszólalásában. Magyarország elítélte az orosz katonai agressziót, de világossá kell szerinte tenni, hogy ilyenkor mi a kormány feladata.

„Megvédjük Magyarország és a magyar emberek biztonságát.” A Magyar Honvédség jelentős erői települtek az ország keleti részébe, hogy megakadályozzák, hogy militáris vagy paramilitáris csoportok lépjenek az ország területére. Meg kell előzni, hogy Magyarország belesodródjon a háborús konfliktusba – mondta Szijjártó. Épp ezért a magyar kormány úgy döntött, hogy nem küldünk katonákat és fegyvereket Ukrajnába, és Magyarország nem engedélyezi halálos fegyverek átszállítását területén Ukrajnába.

Fontos az európai egység megtartása – mondta Szijjártó. Magyarország minden egyeztetésen részt vett, és minden szankció részese, támogatjuk ezeket a szankciós döntéseket. A külügyminiszter elképesztőnek tartja, hogy egyes ellenzéki politikusok olyan hazugságokat terjesztettek, amelyek veszélybe sodorhatják a kárpátaljai magyarokat.

Vörös vonalnak tartja Magyarország energiaellátását, szerinte nem engedhetjük meg, hogy bárki ezt kockára tegye. A földgázszállítás nem politikai kérdés, hanem fizikai. Vagy van, vagy nincs – fogalmazott a külügyminiszter, és azt is mondta, Magyarország jelenleg több környező országhoz hasonlóan rá van szorulva Oroszország energiaellátására, és nem tudjuk egyik pillanatról a másikra függetleníteni az országot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!