Szijjártó Péter: 638 millió forint adomány érkezett a Híd a Kárpátaljáért kezdeményezésre

2022. március 10. – 09:13

Másolás

Vágólapra másolva

„A katonai agressziót elítéljük, kiállunk Ukrajna mellett, kiállunk az ukránok mellett, kiállunk Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett” – mondta Szijjártó Péter a parlamentben.

A külügyminiszter arról beszélt, a szomszédban háború zajlik, és szörnyű látni, ahogy tömegeknek kell egy-egy bőröndbe vagy hátizsákba belezsúfolnia az eddigi élete gyümölcseit, hogy meginduljon a menedék reményében.

Ma reggelig 201 706 fő lépett be Magyarország területére Ukrajnából a háború kitörése óta

– mondott friss adatokat a külügyminiszter. Romániából ugyanez idő alatt 156 056 ember lépte át a magyar határt.

Fotó: Németh Sz. Péter / Telex
Fotó: Németh Sz. Péter / Telex

„Magyarország felkészült arra, hogy minden Magyarországra érkező menekült számára biztosítsák a menedéket és az ellátást” – fogalmazott Szijjártó. Akik hosszabb ideig maradnak, azoknak munkát, a gyerekeknek óvodát és iskolát biztosítunk. Arról is beszélt, hogy a Híd a Kárpátaljáért kezdeményezésre máig 638 millió forint adomány érkezett. Magyarország történetének legjelentősebb humanitárius segélyakcióját folytatjuk – mondta a külügyminiszter. 800 tonna élelmiszert és 200 tonna higiéniai eszközt szállítunk Ukrajnába, hogy a Kárpátalján élő embereknek segítsünk, a kórházi kezelést igénylő gyermekek számára pedig teljes körű ellátást biztosítunk.

A külügyminiszter azt is mondta, ma reggel fél 5-kor az ukrán-magyar határátkelőkön a forgalom az átlagos alatt van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!