Rétvári Bence Aratónak: Önök elvették a 13. havi nyugdíjat, mi visszaadtuk

2022. március 10. – 08:41

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy derültség közepette kezdte Rétvári Bence a válaszát, az ellenzéki padsorokból kinevették az Emmi államtitkárát. „Jó kedve van a baloldalnak, pedig túl sok oka szerintem nincs erre” – mondta Rétvári Aratónak.

„Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk” – idézte Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként mondott szavait az államtitkára. Ebből ő arra a következtetésre jutott, hogy amit az ellenzék a kampányban mond, az sem igaz.

Önök 2018-19-ben elvették a 13. havi nyugdíjat, mi februárban visszaadtuk, tizenötször emelték meg a magyar emberek rezsijét, mi először befagyasztottuk, aztán csökkentettük – kezdett percekig tartó felsorolásba Rétvári. Az elmúlt 12 évben emelték a pedagógusok, az orvosok, az ápolók, a bölcsődei és óvodai dolgozók, a rendőrök, a kulturális dolgozók bérét, amit a Gyurcsány-kormány csökkentett. A Fidesz eltörölte a tandíjat, ingyenessé tette a tankönyveket és eltörölte a kórház vizitdíjat is.

Rétvári szerint a DK képviselője fél a számoktól és Gyurcsány korábbi szavaitól. Az államtitkár azt mondta, április 3-án a szavazók eldöntik, hogy melyik kormány volt a jobb: amelyik elvett, vagy amelyik visszaadott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!