Novák: A keresztet a szívemhez szorítom

2022. március 10. – 09:59

Másolás

Vágólapra másolva

„Felkészültem az ellőttem álló embertpróbáló feladatra” – mondta Novák, és köszönetet mondott a miniszterelnök után Áder Jánosnak és feleségének, Herczeg Anitának, valamint Kövér Lászlónak és Gulyás Gergelynek is a barátságukat.

„Tudom, nekem kell elsősorban megjelenítenem ezt az összetartozást. Elsősorban, de nem egyedül” – fogalmazott. Nekem majd minden magyart képviselnem kell. De hogyan lehetnék minden magyar? – tette fel a kérdést. „Én is maradok, aki vagyok, és a nekem adott talentumokat arra fogom használni, hogy eljussak azokhoz, akinek a békesség és a megértés üzenetére van szüksége”.

Nem akkor tudom azokat is képviselni, akiknek más a hite, ha leveszem a nyakamból a keresztet, hanem ha szívemhez szorítja, és a hitemből merítek erőt mások megértéséhez – mondta a Fidesz jelöltje. Azt ígérte, elmegy a szülőkhöz, jelen lesz a hívő közösségben, elmegy a határon túl élő magyarsághoz, de ott lesz Brüsszelben, és bármely városban, ha ki kell állni az érdekeinkért. Felkeresi a faluvégi cigánytelepeken a roma magyarokat, ott lesz, ahova tartozik. Az egyik első látogatása pedig Varsóban vezet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!