Lemond az önkormányzati képviselőségről az ellenzék egri képviselőjelöltje, Berecz Mátyás

2022. március 10. – 11:40

Másolás

Vágólapra másolva

„A magam részéről úgy döntöttem, hogy a mai nappal lemondok az önkormányzati képviselői mandátumomról” – olvasható az ellenzék közös egri jelöltjének közleményéből, amelyet a Facebook oldalánis közzétett.

Berecz Mátyás a Heves megye 1. számú országgyűlési választókerületben, Egerben induló a parlamenti választáson, és a továbbiakban csak a kampányra és az április 3-i győzelemre szeretne koncentrálni az indoklása szerint. Kitért a közleményében az egri önkormányzat működésére is, mondván: hiába döntöttek úgy a szavazók 2019-ben, hogy a városvezetés közösen dolgozzon a város érdekéért – Egerben Mirkóczki Ádám ex-jobbikos országgyűlési képviselőt választották meg polgármesternek, többségi ellenzéki testülettel –, ez nem sikerült. Ugyanakkor hozzátette, nem most nincs itt az ideje a problémák elemzésének, mert a győzelemre kell összpontosítaniuk.

Közleményében megjegyzi: fideszes ellenfelét, a kormánymegbízott Pajtók Gábort is a lemondásra biztatja.

Az egri önkormányzaton belül több feszültség is volt az évek alatt. A polgármester, Mirkóczki Ádám megválasztása óta számos konfliktusról számolt be a sajtó az egri önkormányzati képviselők és Mirkóczki között. A polgármester többek közt az alpolgármesternek kinevezett rokonát Mirkóczki Zitát is leváltotta pozíciójából, majd nem sokkal később testület kizárta a polgármestert a saját frakciójából is.

Mirkóczki azóta többször kijelentette, hogy nem tekinti magát az ellenzék részének, majd február 25-én pedig egyenesen „szörnykoalíciónak” nevezte az önkormányzati képviselőket és kezdeményezte a közgyűlés feloszlatását is, amit azonban nem szavazott meg a közgyűlés.

Mirkóczki Zita leváltása után Berecz Mátyás lett az alpolgármester, ám 2021 januárjában lemondott posztjáról, amikor felmerült a neve mint lehetséges jelölt az előválasztáson. Ahogyan arról akkoriban beszámoltunk, Heves megye 1-es körzetében a korábban muzeológusként, történészként és a Dobó István Vármúzeum igazgatójaként dolgozó Berecz győzött a DK jelöltjeként az előválasztáson, 3941 szavazattal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!