Szörnykoalícióról beszél és feloszlatná az egri közgyűlést Mirkóczki Ádám, a város polgármestere

2022. február 25. – 09:30

Másolás

Vágólapra másolva

Már májusban arról beszélt Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere, hogy a városban megbukott az ellenzéki együttműködés, de ez nem feltétlenül helyi sajátosság. Eger ellenzéki többséggel megválasztott polgármestere jó ideje feszült viszonyban van a helyi ellenzéki politikusokkal, és most ez kicsúcsosodni látszik, a polgármester egy Facebook-bejegyzésében ugyanis gátlástalanságról, szörnykoalícióról írt az egrieknek, ami iskolapéldát mutatott „Önök ellen”. A polgármester úgy érzi, ellehetetlenült a munkája, a koalíció az egriek ellen cselekszik, ezért kezdeményezi a közgyűlés feloszlatását, ehhez jövő hétre összehív egy rendkívüli közgyűlést – mondta a Telexnek azzal, hogy szerinte úgysem fogják megszavazni az érintettek a közgyűlés feloszlatását. Igaz, ha meg is szavaznák, ténylegesen feloszlatni úgysem lehetne azt, csak a rendkívüli jogrend lejárta után.

„Bár nekem szólt elsődlegesen, de mégis Önökön csattant az ostor, mert az egri polgárok, az egri városi érdekek számukra csak eszköz saját pitiáner karrierükhöz, egyéni érdekeikhez és a városvezetés ellen folytatott hadjáratukhoz. Ez a szörnykoalíció a következő 11 képviselőből áll:
Oroján Sándor (Fidesz) Mirkóczki Zita (MSZP) hogy kettejük közül ki vezeti a tömörülést, azt nehéz eldönteni, de leginkább közösen. Juhász Ádám (Fidesz) Berecz Mátyás (DK) Kovács Csatlós Tamás (Fidesz) Komlósi Csaba (Lmp?) Orosz Lászlóné (Fidesz) Keresztes Zoltán (Momentum) Lombeczki Gábor (Fidesz) Pápai Ákos (Mi Hazánk) Bódi Zsolt (Fidesz)” – írta.

A polgármester döntéséhez az vezetett a bejegyzése szerint, hogy „előre, sötét szobákban (vagy nem tudom hol megegyezve) egy zárt ülést elrendelve emberek tucatjait rúgták ma ki! Lefejezték az EVAT Zrt igazgató tanácsát, kirúgták szinte az összes cégünk felügyelőbizottságának tagjait, kirúgták az Eger Termál Kft. és az Egri Hulladék Nonprofit Kft. vezetését!”

Szerinte az említett koalíció tagjai olyan indítványokat is megszavaztak, amik „tarthatatlanná teszik” az egri költségvetést, és megakadályoztak egy olyan több 10 millió forintos fejlesztést is, ami az egri sportoló gyerekek érdekeit szolgálta volna.

„Szégyen hogy az ”ellenzéki„ jelöltek most azokat váltották le a Fidesszel közösen, akiket 2019-ben saját maguk jelöltek és szavaztak meg, szégyen hogy a transzparenciát követelő álszent képviselők, most zárt ülésen, pályáztatás nélkül neveztek ki cégvezetőket egy Fidesz-MSZP-DK-Momentum paktum részeként a pártsemleges városvezetés ellen. (…) Ők 11-en Eger ellenségei! A közgyűlés minden szavazási eredménye erre bizonyíték! Gyalázat minden, amit tettek” – írta azzal, hogy az ő lelkiismerete tiszta. Hozzátette: már tegnap lemondott volna, de akkor sem érne el vele semmit, mert a koalíció maradna.

Arról, hogy milyen feszültségek húzódnak a volt jobbikos polgármester és az ellenzéki képviselők között, itt írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!