A kormányközeli Századvég szerint nem túl jó Márki-Zay Péter választói megítélése

2022. március 7. – 14:03

Másolás

Vágólapra másolva

A kormányhoz közel álló Századvég ezúttal arról készített felmérést, hogy milyen Márki-Zay Péter választói megítélése a „politikai szempontból aktív magyarok körében”. Spoiler: nem jó.

A Századvég azt állítja, hogy a márciusban, vagyis az elmúlt hat napban végzett kutatásuk szerint a megkérdezettek 68 százaléka mondta azt, hogy „inkább kedvezőtlen” a véleménye Márki-Zay Péterről, és csak 29 százalékuk válaszolta azt, hogy „inkább kedvező”. A Századvég szerint a kutatásba azokat vonták be, akik választási részvételüket biztosra vagy valószínűre ígérik.

A kutatás szerint „februárról márciusra 62-ről 68 százalékra nőtt a Márki-Zay Péterről negatív véleményt megfogalmazók aránya, míg a politikust kedvelők tábora 33-ról 29 százalékra csökkent” – írják.

A Századvég szerint Márki-Zay népszerűsége Budapesten is csökkent. „Míg 2022 januárjában a fővárosi válaszadók 52 százaléka elutasította, 42 százaléka pedig kedvelte Márki-Zay Pétert, addig a legújabb közvélemény-kutatási adatok tanúsága szerint a budapestiek 61 százaléka negatívan, 37 százaléka pozitívan nyilatkozott róla” – írja a Századvég elemzése.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!