Fekete László, Magyarország legerősebb embere elmondta, miért a Mi Hazánkat választotta

2022. március 1. – 08:53

Másolás

Vágólapra másolva

A Blikk interjút készített Fekete Lászlóval, aki a Mi Hazánk Mozgalom országos listájának huszadik helyén szerepel, vagyis a mostani felmérések alapján csak matematikai esélye van bekerülni a parlamentbe.

Ennek ellenére szívesen beszélt arról, mit tenne, ha sikerülne a bravúr. „Szívesen felemelnék egy pár képviselőt, dühében többet is tud az ember, mint nyugodt állapotában. De félre a tréfát, én csakis a jó mellett fogok állni, kulturált hangnemben, de bátran beszélnék” – mondta.

Megkérdezték tőle, miért éppen az oltáskritikus pártot választotta, azt válaszolta, hogy az elveik sokban egyeznek az övével, „az emberek zöme nem akarja, hogy ráerőltessék az oltást, nem értene egyet azzal, ha kötelezővé tennék”. LMBTQ-kérdésekkel most nem akart foglalkozni, mert „szerinte ennek most nincs itt az ideje”.

Novák Előd és Fekete László még 2015-ben – Forrás: Novák Előd / Facebook
Novák Előd és Fekete László még 2015-ben – Forrás: Novák Előd / Facebook

Az egykori erőemelőnek nem ez az első politikai szerepvállalása. Fekete 2004-ben a Nógrád megyei szécsényi körzetben a Zöld Párt jelöltjeként indult időközi országgyűlési választáson, miután a körzet addigi képviselője, Surján László európai parlamenti mandátumot szerzett. Fekete akkor 1,46 százalékot kapott.

A Mi Hazánk Mozgalmat a közvélemény-kutatók 3–5 százalékra mérik. Toroczkai László, a párt miniszterelnök-jelöltje arra számít, hogy bekerülnek az Országgyűlésbe, ahol a mérleg nyelve lehetnek a Fidesz és az ellenzék között, sőt, királycsináló szerepbe is kerülhetnek. Korábbi interjúnk>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!