Hadházy Ákos nem tartaná szerencsésnek, ha Horváth Csaba felkerülne a közös ellenzéki listára

2022. február 25. – 08:20

Másolás

Vágólapra másolva

Hadházy Ákos nem tartaná szerencsésnek, ha Horváth Csaba felkerülne a közös ellenzéki listára – nyilatkozta a zuglói ellenzéki képviselőjelölt az RTL Híradónak.

Horváth Csabát, Zugló polgármesterét a napokban korrupciós bűncselekményekkel gyanúsították meg. Az MSZP politikusát és egy másik – máig meg nem nevezett – volt helyi politikust üzérkedéssel és más bűncselekményekkel is hírbe hoztak a zuglói parkolási rendszerrel kapcsolatban.

Horváth a gyanúsításra – az otthonában és a polgármesteri hivatalban lefolytatott házkutatást követően – közleményben reagált, és tagadta, hogy bármit elkövetett volna, továbbá szerinte politikai okokból folyik ellene eljárás, amit direkt mostanra, az ellenzéki listaállítás előtti napokra időzítettek. Ő azt állította, hogy rajta lesz a közös ellenzéki listán, azonban a választás után mindenképpen polgármester maradna, nem akar lemondani kerületi tisztségéről. Horváth szerint semmiféle, a gyanúsítását alátámasztó bizonyítékot nem mutatott be az ügyészség.

Horváth mellett kiállt az ellenzéki pártokat tömörítő Egységben Magyarországért. Azt írták, hogy Völner Pál esetével ellentétben Horváth Csabáról még azt sem lehet tudni mivel és miért gyanúsították meg pontosan. A politikus saját pártja, az MSZP pedig közleményében úgy reagált, hogy a „tényeket ő ismeri, neki kell tisztáznia az ügyet”. Mindennek ellenére Hadházy Ákos, az ellenzék közös, zuglói jelöltje nem tartaná szerencsésnek Horváth listán való szerepeltetését.

Az RTL Híradónak azt mondta:

„A parkolási botrányban, a parkolási szerződésnél egész biztos, hogy jogtalan anyagi előnyök keletkeztek. Azt, hogy ez a pénz hova került, nyilvánvalóan csak egy nyomozás tudja eldönteni, mert magától senki nem mondja el, hogy hozzá kenőpénzek jutottak volna.”

Hadházy hozzátette azt is, hogy ha Horváth lekerülne a listáról, akkor a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szavazói közül is jelentős számban szavaznának a közös ellenzéki jelöltekre. Hadházy a polgármesteri posztjáról egyelőre nem mondatná le Horváth Csabát, azonban úgy fogalmazott, hogy

„elképzelhető az is, hogy később ilyen következménye is kell hogy legyen a dolgoknak”.

A határozottabb állásfoglalással viszont megvárná, hogy az ügyészség elárulja, milyen alapon vádolja Horváth Csabát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!