Szabó Rebekát indítja a választáson a Párbeszéd a visszalépett Gér Mihály helyett

2022. február 16. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

A Párbeszéd Szabó Rebekát indítja Pest megye 10-es számú választókerületében a hétfőn visszalépett Gér Mihály helyett – írja a párt Facebook-bejegyzése.

„Az Egységben Magyarországért pártelnöki értekezlete egyhangúlag támogatta Szabó Rebeka indulását a Pest megyei 10-es választókerület jelöltjeként az április 3-i országgyűlési választáson” – írják.

Az ökológus végzettségű Szabó Rebeka alapító tagja a Párbeszédnek, 2010 és 2014 között országgyűlési képviselő volt. Nyolc éve Zugló alpolgármestere, 2020 szeptemberétől – társadalmi munkában – Karácsony Gergely főpolgármester állatvédelmi témákban illetékes megbízottjaként is tevékenykedik.

„Egyetlen másodpercig sem volt kérdés számomra, hogy vállalom a feladatot. Az ország érdeke, hogy leváltsuk az aljas, korrupt Orbán-rezsimet, és ha ehhez az kell, hogy a Pest megyei 10-es választókerületben nézzek szembe a hatalom emberével, akkor ezt fogom tenni. Ráadásul alpolgármesterként pontosan tudom, mekkora károkat okozott a Fidesz az önkormányzatoknak, hatásköröket és főleg pénzt vontak el. Ellenfelem, Pogácsás Tibor 8 éve felel az önkormányzatokért a kormányban, mindez az ő bűne is” – mondta Szabó Rebeka.

„Örülök annak, hogy Szabó Rebeka egyéni jelöltként is harcba száll az Egységben Magyarországért színeiben: ez a hiteles és fenntartható zöldpolitika megerősítését jelenti” – mondta róla Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt.

Gér Mihályt hétfőn azért léptették vissza, mert kiderült, hogy a 2016-os halálos gázolása után vállalhatatlan kommenteket írt a baleset áldozatairól egy zárt Facebook-csoportban. „Noha szavaimért ugyanott bocsánatot kértem, be kell látnom: kampányom folytatása súlyos terhet róna rám, a pártomra és az ellenzéki összefogásra. Ezért a jelöléstől a mai nappal visszalépek. Bár nem tehettem róla, az eset mély, kitörölhetetlen nyomokat hagyott bennem. Rendkívüli módon sajnálom a történteket, és ezúton is szeretném együttérzésemről biztosítani az áldozatok hozzátartozóit” – írta közleményében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!