2016-os halálos gázolása utáni vállalhatatlan kommentjei miatt visszalép az egyik ellenzéki képviselőjelölt

2022. február 14. – 16:06

Másolás

Vágólapra másolva

A monori körzet ellenzéki képviselőjelöltje 2016-os halálos gázolása utáni kommentjei miatt bukja jelöltségét. A párbeszédes Gér Mihályt, az egyesült ellenzék Pest megye 10-es számú választókerületének jelöltjének vállalhatatlan posztjai és kommentjei után most hétfőn közleményben ismerte el, hogy azokat valóban ő írta, és azt írta:

kampányom folytatása súlyos terhet róna rám, a pártomra és az ellenzéki összefogásra. Ezért a jelöléstől a mai nappal visszalépek.

Gér hat évvel ezelőtt az Andrássy úton elgázolt egy fiatal párt, a balesetben a fiú meghalt, a lány súlyos sérüléseket szenvedett. A balesetben ugyan vétlen volt – a pár piros lámpánál szaladt ki az útra –, de a baleset után egy zárt Facebook-csoportban súlyos stílusban írt az esetről Gér – írta meg a Bennfentes nevű oldal.

Gér olyanokat írt ebben a csoportban a baleset után, mint „na, ki ölt ma embert… részegen ne rohanjatok piroson elém légyszi”, vagy hogy „ráadásul a kocsim is csupa velő, meg haj. Tök undi”. Ezután kommentekben tovább fejtegette az ügyet ugyanebben a stílusban; a párt Darwin-díjasoknak nevezte („Darvin price” – ahogy ő írta), és hozzátette azt is, „a csajt csak megnyomorítottam”. Azt is írta, lett volna jobb programja, de legalább a belső fém váz megvédte őt.

Friss közleményében azt írja:

Hat évvel ezelőtt baleset részese voltam, vétlenségemet jogerős bírósági ítélet mondta ki. A jelöltállítási folyamatban erről tájékoztattam az ellenzéki összefogás illetékeseit. Ugyanakkor ma napvilágot látott egy privát csoportba írt üzenetem, amelyet közvetlenül a baleset után, sokkhatás alatt írtam. Noha szavaimért ugyanott bocsánatot kértem, be kell látnom: kampányom folytatása súlyos terhet róna rám, a pártomra és az ellenzéki összefogásra. Ezért a jelöléstől a mai nappal visszalépek. Bár nem tehettem róla, az eset mély, kitörölhetetlen nyomokat hagyott bennem. Rendkívüli módon sajnálom a történteket, és ezúton is szeretném együttérzésemről biztosítani az áldozatok hozzátartozóit. Kérem a sajtó képviselőit, hogy ne keressenek a témában.

Gér összegyűjtötte, de egyelőre még nem adta le az ajánlásokat a helyi választási bizottságnál, legalábbis hivatalosan még nem rögzítették azokat. Itt, a monori körzetben a fideszes induló Pogácsás Tibor, aki 2018-ban 52%-kal nyerte a körzetet. Bárkit is indít az ellenzék Gér helyett, annak február 25-ig kell majd összegyűjtenie és leadnia a minimum 500 ajánló aláírást. Az ellenzéki előválasztáson egyébként Gér a DK és Liberálisok jelöltjét, Magdics Mátét győzte le nagy arányban.

A Párbeszéd közleményében azt írja, az új jelölt kilétéről hamarosan tájékoztatást adnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!