Dobrev: A nagyon egyformán beszélő fideszes politikusokhoz képest más irány a miénk

2022. február 14. – 20:42

Dobrev: A nagyon egyformán beszélő fideszes politikusokhoz képest más irány a miénk
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon másféle politikusok Márki-Zay Péterrel, néha veszekedni is fognak, de ha a végén ki tudnak békülni, akkor ezzel nincsen baj – erről beszélt Dobrev Klára a Telex élő választási műsorában.

A Demokratikus Koalíció politikusát arról is kérdeztük, hogy mit gondol Márki-Zay Péter fasisztázós, kommunistázós kijelentéseiről. „Nagyon különböző politikusok vagyunk Márki-Zay Péterrel, mást gondolunk a világról, és más a stílusunk is” – mondta. „A nagyon egyformán beszélő fideszes politikusokhoz képest ez egy más irány, az viszont összeköt minket Márki-Zay Péterrel, hogy egy szabad, demokratikus Magyarországot szeretnénk” – hangsúlyozta Dobrev. Szerinte ebből az országból akkor lesz jó ország, ha sokan sokféle dolgot mondhatnak, de az alapvető dolgokban egyet tudnak érteni Márki-Zayval.

Dobrev nem tud arról a Márki-Zay által bedobott ügyről, hogy három fideszes miniszter meleg kapcsolatáról készít elő anyagot egy blog, ő is csak az újságokból értesült erről. „Hiszek abban, hogy a politikának ki kell vonulnia a magánéletből” – mondta. Csak szerinte az a helyzet, hogy a jelenlegi kormány masszívan beleszól emberek magánéletébe, például a nem heteroszexuális emberek magánéletébe. Ha le lehet leplezni a Fidesz álságos politikáját, hiszen például Szájer József is ilyen álságos politikus volt, akkor lehet létjogosultsága a magánéleti témák beemelésének is – mondta.

Dobrev második lesz az ellenzéki listán Márki-Zay után, de marad az Európai Parlamentben, tehát ez csak egy szimbolikus dolog. De arra nem válaszolt egyértelműen, hogy vállalna-e miniszteri pozíciót egy ellenzéki kormányban, erre majd április 4-én válaszol.

Kérdeztük arról is, milyen tanulságokat hozott a DK számára az előválasztás. Az biztos, hogy nem fogja átvenni a DK elnökségét – mondta. Olyat nem hallott DK-szavazóktól, hogy nem mennek el majd szavazni azért, mert nem ő lett a kormányfőjelölt, hanem Márki-Zay. Valóban volt egy időszak az előválasztás után, amikor kicsit visszavettek az ellenzékiek, és nem voltak annyira aktívak, de ez kellett ahhoz, hogy most teljes lendülettel tudjanak beleállni a kampányba.

Dobrev szerint Novák Katalin ugyanúgy Orbán önkényének kiszolgálója lesz köztársasági elnökként, mint ahogy Áder János is az volt, „bólogató János után bólogató Katalin” – mondta.

A teljes műsort itt lehet megnézni:

Számos újdonsággal készülünk a választási kampányra (ezekről itt írtunk részletesen), például már a hétvégén elindult Dull Szabolcs választási hírlevele, amelyben a következő hetekben minden szombaton öt pontban értesülhetnek az adott hét legfontosabb kampányhíreiről főszerkesztői magyarázattal és politikai minielemzéssel. A hírlevélre itt lehet feliratkozni!

A Választás 2022-es értesítési csatorna bekerült az androidos és az iOS-es applikációinkba, már azokra is fel lehet iratkozni. Ha szeretné megkapni a legfontosabb választási híreket push notification formájában a mobiljára, akkor ne habozzon, kapcsolja be ezt a lehetőséget a Telex app menürendszerében! Ha pedig eddig nem volt Telex applikáció a telefonján, akkor íziben töltse le!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!