Márki-Zay: A Fidesz-közeli Munkáspártról és a Fidesz-közeli Mi Hazánkról beszéltem, amikor fasisztákról és kommunistákról volt szó

2022. február 14. – 11:51

Másolás

Vágólapra másolva

„Tisztázzuk, mielőtt még erre is százmilliókat költene közpénzből a propaganda:

a Fidesz-közeli Munkáspártról és a Fidesz-közeli Mi Hazánkról beszéltem, amikor fasisztákról és kommunistákról volt szó. Fasiszták és kommunisták Orbán Viktor szivárványkoalíciójába tartoznak, a miniszterelnök pedig szélkakasként forog: kommunistaként kezdte, utána liberális lett, most pedig egy szélsőséges pártállamot épít”

– írja Facebook-posztjában Márki-Zay Péter. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje egy vidéki fórumon beszélt arról, hogy az ellenzéki szövetségben a kommunistákat és a fasisztákat is képviselik.

A fórumon arról beszélt, hogy ő már a nyolcvanas években is minden vasárnap templomba járt, amikor Orbán még a KISZ-ben politizált. „Később liberális lett, aztán egy általam nagyon támogatott, Putyin-ellenes, Európa-párti konzervatív politikus, most pedig egy Putyin-párti, Európa-ellenes politikus lett” – fogalmazott Márki-Zay. „Én ezeket a kanyarokat nem tudom követni. De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük. Gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét, a saját álláspontját.”

Friss posztjában megjegyzi: „az ellenzéki együttműködésben a baloldaltól jobboldalig sokféle világnézet, politikus, szimpatizáns megtalálható,

de fasiszták és kommunisták csak a Fidesz környékén vannak.

Mi, a demokratikus ellenzék tagjai a változást és a békét akaró tisztességes magyarokat képviseljük.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!