Márki-Zay Péter szerint az ellenzéki szövetségben a kommunistákat és a fasisztákat is képviselik

2022. február 13. – 23:20

Másolás

Vágólapra másolva

„Mi egy olyan szeretetországot szeretnénk építeni, ahol elfogadjuk különbözőnek egymást” – fogalmazott Márki-Zay Péter szombaton. Steinmetz Ádámmal, a Jobbik helyi országgyűlési képviselőjelöltjével (Somogy megye 3.) tartott utcai fórumot Fonyódon, ahol Orbán Viktor politikai pályafutásának fordulatait is felemlegette az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Arról beszélt, hogy ő már a nyolcvanas években is minden vasárnap templomba járt, amikor Orbán még a KISZ-ben politizált. „Később liberális lett, aztán egy általam nagyon támogatott, Putyin-ellenes, Európa-párti konzervatív politikus, most pedig egy Putyin-párti, Európa-ellenes politikus lett” – fogalmazott Márki-Zay.

„Én ezeket a kanyarokat nem tudom követni. De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük. Gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét, a saját álláspontját.”

„Mi elfogadjuk magyarnak azokat is, akik jobboldaliak, azokat is, akik baloldaliak. Azokat, akik cigány származásúak, akik nem cigány származásúak, akik keresztények, zsidók, meg akik ateisták. Ezek mind tisztességes, becsületes magyar emberek. Nem akarunk gyűlöletet többé. Elegünk van abból, hogy hazugságokkal kényszerítenek arra, hogy gyűlöljük egymást.”

A gyűlöletkampány csak egy célt szolgál Márki-Zay szerint: „azt, hogy április 3-a után is ők lophassanak tovább.”

Megkérdeztük az Egységben Magyarországért sajtóosztályától, hogy kikre gondolt az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, amikor azt mondta, az ellenzékben a kommunistákat és a fasisztákat is képviselik. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!