Közzétette jelöltjeit a Kutyapárt, 98 helyen kezdenek aláírást gyűjteni

2022. február 11. – 12:26

Másolás

Vágólapra másolva

Közzétette a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) az áprilisi országgyűlési választásokon indítani tervezett egyéni jelöltjeinek névsorát. Az MKKP a honlapja alapján végül 89 körzetben indulna egyéniben, a jelöltek között szerepel két kutya is.

Frissítés: Utólag a párt jelezte, hogy összesen 98 jelöltjük kezdi meg az aláírásgyűjtést, csak nem mindenki került még fel a honlapra.

Korábban Kovács Gergely MKKP-elnök azt mondta, csak ott indítanak egyéni jelölteket, ahol egyértelmű a választás kimenetele, nehogy bezavarjanak a billegő körzetekben az ellenzék győzelmébe, és esetleg rajtuk múljon a kormányváltás. Amikor csütörtökön kiderült, hogy a párt egyik alapítója, Döme Zsuzsanna elindul a budapesti 6-os választókerületben, a jelölt azt nyilatkozta: egy tagsági döntés nemrég felülírta ezt az álláspontot, már nem figyelik, hogy melyik a billegő körzet, mert ez gyakran ellentmondásos. Ehelyett gyűjtik az aláírásokat, és ha megvan a 71 egyéni indulónak a szükséges 500-500 ajánlás, akkor majd talán fontolóra veszik a taktikai „nemindulásokat”.

Az MKKP most bemutatott jelöltjeinek szombaton kezdik gyűjteni az aláírásokat, az aláírásgyűjtési helyszínekkel hamarosan jelentkeznek. „Az egyéni ajánlásotokra akkor is szükség van a következő két hétben, ha később meg szeretnétek osztani a voksotokat” – írták a posztban.

A lista alapján 17 budapesti oevk-ban tervez indulni az MKKP, a jelöltlista legérdekesebb eleme azonban talán az, hogy két kutyát (canis lupus familiaris) is bejuttatnának a parlamentbe. Egyikük Huba („eleven, de jó szándékú eb”, mottója: „Ők mindent ellopnak, én csak amit ehetőnek gondolok!”) Borsod 4-ben, másikuk Rrr Rado („Ül! Rám figyel! Rám szavaz! Okos kutya!”) Pest 7-ben. Hogy a Nemzeti Választási Iroda nyilvántartásba venné-e őket a szükséges aláírásszám megléte esetén, afelől vannak kétségeink.

Az MKKP elnökével, Kovács Gergellyel nemrég interjút készítettünk, ahol a párt választási stratégiája is szóba került, ezt itt lehet elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!