Feloszlatta magát az egri Jobbik-alapszervezet

2022. január 17. – 18:35

Feloszlatta magát az egri Jobbik-alapszervezet
Az egri Jobbik-alapszervezet vasárnapi üléséről – Fotó: Jobbik Eger / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

A Jobbik egri szervezete vasárnapi rendkívüli taggyűlésén a jelenlévők egyhangú döntésével feloszlatta magát.

– írta az egerinfo.hu. A helyi ügyekről tudósító lap információi szerint a helyi szervezet nem akart „biodíszletként” asszisztálni a közös ellenzéki jelölt, Berecz Mátyás kampányához, és kifogásolták a szocialista Mirkóczki Zita vezető szerepét is. A DK színeiben politizáló Berecz Mátyás a Jobbik támogatását is maga mögött tudva, magabiztosan nyerte el a jelöltséget az ellenzéki előválasztáson.

A lap szerint hetek óta érezhető volt a feszültség a helyi jobbikosok és Berecz csapata között. A Jobbik önfeloszlatását az ellenzéki esélyek szempontjából azért tartják „a lehető legrosszabb forgatókönyv”-nek, mivel az egri választókerület legaktívabb, legszervezettebb és legnagyobb létszámú ellenzéki pártja a Jobbik volt. A helyi alapszervezet Facebook-oldalára vasárnap egy sokat sejtető Gárdonyi Géza-idézettel posztolt a rendkívüli ülésről:

Ha Eger elesik, utána nem állhat meg se Miskolc, se Kassa….

Az önfeloszlatásról és annak indokairól hétfőn értesítették a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos elnökségét, a párt a Telexnek az önfeloszlatás körülményeit firtató kérdéseire annyit válaszolt:

Tájékoztatásuk szerint belefáradtak a küzdelembe. Döntésüket elfogadjuk, az eddigi munkájukat köszönjük, helyettük és értük is küzdünk tovább a kormányváltásért, egy független, élhető, büszke Magyarországért.

Ahogy azt részletesen is feltártuk, Egerben régóta akadozott az ellenzéki összefogás, tavaly májusban a helyi ellenzéki politikusokat tömörítő, a 2019-es önkormányzati választáson többséget szerzett – de azt azóta már elveszítő – Egységben a Városért Egyesületből (EVE) kizárta az elnökségéből Mirkóczki Ádám volt jobbikos polgármestert, aki egyébként a már említett Mirkóczki Zita másodunokatestvére, egyben politikai ellenlábasa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!