Márki-Zay Péter és az ellenzék: Április 3-án leváltjuk Orbán Viktor lelketlen, korrupt és kapzsi rendszerét

2022. január 11. – 16:44

Márki-Zay Péter és az ellenzék: Április 3-án leváltjuk Orbán Viktor lelketlen, korrupt és kapzsi rendszerét
Márki-Zay Péter az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltjeivel közösen, az Országgyűlés épülete előtt tartott sajtótájékoztatón indította el a népszavazási kampányt 2021. december 16-án – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„Már csak 82 nap van hátra a korszakváltásig. 82 nap múlva, április 3-án az Egységben Magyarországért és a civilek szövetsége leváltja Orbán Viktor lelketlen, korrupt és kapzsi rendszerét.” Így reagált a hat ellenzéki párt (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) és a Márki-Zay Péter vezette MMM Áder János keddi bejelentésére. A köztársasági elnök április 3-ára tűzte ki az országgyűlési választást.

„Az elmúlt tizenkét évben egy gázszerelőből az ország leggazdagabb embere lett, mert ő Orbán Viktor barátja és strómanja. Tiborcz István milliárdos bankárrá vált, mert ő Orbán Viktor veje. A kormányhoz közeli oligarchák felfoghatatlan mértékű vagyont halmoztak fel, a fideszes politikusok pedig saját szájuk íze szerint írják a törvényeket” – áll az ellenzék közös közleményében. Mindeközben szerintük Magyarország a térség sereghajtójává vált, „magyarok milliói élnek megalázó bérekből, a legelesettebbeknek pedig nem nyújt segítő kezet, csak megalázza őket a dölyfös hatalom.” Azt ígérik, április 3-án új korszak kezdődik: „egy igazságosabb, tisztességesebb, ahol mindenki előtt megnyílik az út a felemelkedéshez”.

„Ott leszünk” – ígéri Orbán Viktor is Facebook-bejegyzésében, amit Áder János közleménye után osztott meg. „Fel, győzelemre.” Ezt pedig a Fidesz Facebook-oldalán írják.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!