Nagyon úgy tűnik, hogy Navracsics Tibor lesz a Fidesz képviselőjelöltje Tapolcán

2021. december 21. – 13:42

Másolás

Vágólapra másolva

Minden jel szerint Navracsics Tibor lesz a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje Veszprém megye 3. számú választókerületében a jövő évi országgyűlési választáson. Bár Navracsics indulását hivatalosan még nem jelentették be, Tapolcán és környékén már olyan fideszes ünnepi üdvözlőlapokat szórnak be a postaládákba, amiken Navracsicsot képviselőjelöltként tüntették fel – írja a 24.hu.

Navracsics sajtósa a 24.hu-nak megerősítette, hogy az üdvözlőlapot valóban a Fidesz adta ki és terjeszti. Három nappal ezelőtt a választókerületi Fidesz-csoportok egyhangúlag támogatták Navracsics jelöltségét, de ennek hivatalossá válásához a Fidesz-központ döntése is kell. Hogy ez mikor történik meg, azt még nem tudni.

Arról már nyár elején jelentek meg hírek, hogy Navracsics indulna Fenyvesi Zoltán helyett Veszprém megye 3. választókerületében a Fidesz színeiben, de akkor Navracsics még nem erősítette ezt meg. Másfél hónappal később viszont már ő maga osztotta meg Orbán Viktor levelét, amelyben a Fidesz elnöke kinevezte a tapolcai központú körzet választókerületi elnökének. Navracsics azt írta, kezdődik a közös munka, ami után láthatóan aktívan kampányolt a választókerületben. Az ellenzéki előválasztáson egyedül Rig Lajos, a Jobbik politikusa indult a tapolcai választókerületben.

Navracsics Tibor – Fotó: Ajpek Orsolya / Telex
Navracsics Tibor – Fotó: Ajpek Orsolya / Telex

Navracsics Tiborral március elején készítettünk interjút, ahol többek között arról beszélt, hogy a Fideszben mint pártban ma nem tartja meghatározó szereplőnek magát, és egyfajta jutalomjátéknak éli meg, hogy most Veszprémmel és térségével foglalkozhat. Az pedig a feladattól függ, hogy lenne-e újra kormánytag.

A politikus – aki 2014-től az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa volt – kormánybiztosként, a Veszprém 2023 programfelelőseként, sőt vidékfejlesztési kormánybizottsági tagként „tért vissza”, bár szerinte ha ez valódi visszatérés volna, akkor a kormányzati kommunikáció fősodrában kapott volna szerepet, mondta a Telexnek márciusban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!