Donáth Anna nem ért egyet Márki-Zay Péter eddigi kampánystratégiájával

2021. december 4. – 15:39

Másolás

Vágólapra másolva

A Momentum elnöke ismét kritizálta a hatpárti ellenzék lassúságát és a közös miniszterelnökjelölt kampánystratégiáját is.

Donáth Anna a Jelennek adott interjújában újból arról beszélt, hogy hiába folyik a háttérben nagy munka, ha kívülről úgy tűnik mintha az ellenzék az előválasztás után hátradőlt volna. Azt mondta, ha más nem nyomja meg a startgombot, akkor majd megnyomja a Momentum. Márki-Zay Péter migránsszámlálójáról Donáth azt mondta, hogy a közös ellenzéki kampány nem operálhat olyan eszközökkel mint a Fidesz propagandagépezete.

Ehhez hasonló gondolatokat fogalmazott meg az EP-képviselő akkor, amikor pártelnökké választása után a Telexnek beszélt először a terveiről. Az előválasztást követő hónapot akkor „ablakon kidobottnak” nevezte. Már ekkor jelezte azt is, hogy hibásnak tartja, ha a Fidesz szókészletével és ellenségképekkel kezdenek el hadakozni, nem szabad tovább mélyíteni az árkokat.

Donáth szerint a pártja ragaszkodik ahhoz, hogy „jogállami keretek között állítsuk helyre a jogállamiságot”. A Jelennek most arról beszélt, hogy:

„Van egy csomó minden, amit feles többséggel is meg lehet oldani. Arra kell fókuszálni, ami lehetséges, és nem arról beszélgetni, hogy mi nem, és ráadásul tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy akár kétharmaddal is tudunk kormányt váltani, csak ahhoz végre el kéne kezdeni, tényleg rendesen kampányolnunk.”

A Momentum elnöke reagált Kövér László kiszivárgott, titkosszolgálati vezetők előtt elmondott beszédére is, amelyben arról volt szó, hogy az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt. Donáth szerint a kormánypártok érzik és tudják, hogy elveszthetik ezt a választást, Kövér mondatai pedig a legsötétebb diktatúrák idejét idézi.

A teljes interjút, amiben többek között szó van még Dontáh Anna apjának bírósági ügyéről és a Momentum balolali fordulatáról is, itt lehet megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!