Csak idő és pénz kérdése a Naprendszer meghódítása?

2021. október 15. – 15:00

Másolás

Vágólapra másolva

Hogyan viszi előre a csillagászat az űrkutatást? Hogy jutottunk el az első exobolygó felfedezésétől több ezer, más csillagok körül keringő bolygóig? Mi vár az űrturistákra odafenn? – ilyen kérdésekre keresik a választ a CEU Határtalan tudás című eseménysorozatának mai előadói. Kövesse 17:30-tól a helyszínen vagy élőben itt a Telexen!

Szeptemberben elstartolt az űrbe a történelem első civil legénysége. A jövő ambiciózus céljai közt a Hold, a Mars és távolabbi égitestek kolonizálása is szerepel. Csak idő és pénz kérdése, hogy kiterjesszük az ember földi jelenlétét a Naprendszer egészére? Az emberekre és az eszközeikre azonban a világűrben olyan veszélyforrások várnak, amelyek sokszor közvetve vagy közvetlenül a földi technológiáinkat is veszélyeztethetik.

Az esemény előadói:

  • Kiss László Széchenyi-díjas csillagász, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója;
  • Hirn Attila, az Energiatudományi Kutatóközpont Űrkutatási Laboratóriumának vezetője, az egyik legjelentősebb hazai űripari cég, a REMRED Kft. ügyvezetője;
  • Arnócz István, a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) főtitkára.

A 17:30-kor kezdődő előadásokat ismét lehet személyesen is hallgatni Budapesten, a Közép-európai Egyetem Nádor utca 15. szám alatti épületének Auditóriumában, ingyenes regisztráció után. Tekintettel a járványhelyzetre, a CEU épületébe kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet belépni, illetve az épületen belül kötelező a maszkviselés (magában az előadóteremben nem).

Az online közvetítés pedig itt követhető:

A sorozat korábbi előadásai ide kattintva visszanézhetők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!