Összehajtható iPad lehet az Apple következő nagy dobása

2024. február 11. – 06:31

Másolás

Vágólapra másolva

Évek óta pletykálják, hogy az Apple is beszáll a hajtogatható kijelzőjű telefonok piacára – a legújabb információk szerint ez 2026-ban történhet meg, és egy kicsit más formában, mint ahogy eddig próbálkoztak a cégek a technológiával. Sajtóhírek szerint a hajtogatható iPhone-ból több prototípus is létezett már, de az Apple-nél nem találták őket elég meggyőzőnek, ezért megfordították az alapfelállást, amivel az összes telefongyártó nyomul. Ők alapvetően telefonoknál használják ezt a megoldást, amiket tabletté lehet széthajtani – az Apple pedig állítólag most azt tervezi, hogy az iPad tableteknél (amiket az elmúlt években kissé mintha elhanyagolt volna) használja először a hajlítható kijelzőt. Vagyis nem egy nagyra kihajtható telefont, hanem egy kicsire és extra hordozhatóra összecsukható tabletet ad.

Az Engadget információi szerint már 2020 óta dolgoznak ezen, 2026-ban dobhatják piacra, és ha sikeres lesz a kettéhajtható iPad, a technológiát elég gyorsan adaptálhatják az iPhone-okhoz is. A hajtogatható telefonok piaca amúgy nem túl nagy, a Samsung gyakorlatilag egyeduralkodó a területen, és elemzők már évek óta jósolják, hogy hamarosan robbanásszerű növekedésnek indul. A magas árak miatt ez egyelőre nem történt meg.

Az Apple-t azonban a magas árak pont nem szokták zavarni, a cég legutóbbi nagy dobása, a Vision Pro VR-szemüveg is brutális áron (3500 dollár, azaz bő 1,2 millió forint) érkezett a piacra, évekkel a konkurensek hasonló termékei után, és egyelőre hangos sikernek tűnik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!