A NASA szerint nem lehet kijelenteni a megszaporodott ufókról, hogy földönkívüliek lennének

2023. szeptember 14. – 18:40

Másolás

Vágólapra másolva

Sajtótájékoztatót tartott a NASA, miután megjelent a tanulmányuk az utóbbi időben az átlagosnál többször észlelt UAP-okról (azonosítatlan, rendellenes jelenség, korábbi nevén UFO). A NASA szerint ezekről nem lehet kijelenteni, hogy földönkívüliek lennének, de az UAP-ok külön kutatási igazgatót kapnak a jövőben.

A NASA UAP-okat vizsgáló 16 tagú testülete tavaly alakult, a fizikától az asztrobiológiáig terjedő tudományterületek vezető szakértőiből áll. Júniusban megtartották első ülésüket, ezután előzetesen annyit közöltek, hogy

összesen 510 UAP-ról számolt be az Egyesült Államok védelmi minisztériuma a Pentagon januárban nyilvánosságra hozott éves jelentésében. Az észlelések száma lényegesen nőtt az előző hivatalos jelentés óta.

A mostani friss jelentésből lényegében az derült ki, hogy jelenleg nem lehet kijelenteni, hogy a UAP-ok földönkívüliek lennének. A független NASA-testületnek egyébként nem dolga, hogy megfejtse ezeknek az észleléseknek a természetét. Feladatuk, hogy egy tervet készítsenek az űrügynökség számára a jövőbeli elemzésekhez. A NASA tudósai emellett azt is kiemelték, hogy a mesterséges intelligenciának, valamint a nyílt forráskódú, telefonos appokat használó lelkes amatőröknek nagy szerepük lehet a UAP-ok azonosításában, illetve a jelenleg elég szegényes adatbázis feltöltésében.

A BBC azt írja, hogy a NASA tájékoztatóján felszólaló négy résztvevő osztotta azt a nézetet, hogy az UAP-kutatás új igazgatójának kinevezése és a jelentés által javasolt egyéb lépések arra utalnak, hogy a jövőben eltávolodnak attól, hogy találgatásnak vagy összeesküvésnek minősítésék ezeket az észleléseket. A NASA egyébként a szenzációhajhászás helyett a tényekre akar fókuszálni, és állítja, hogy ha egyszer bizonyítékot talál a földönkívüliekre, arról teljesen transzparensen be is fog számolni.

A témában május óta zajlanak meghallgatások az amerikai kongresszusban is. Itt sorra egyre vadabb tanúvallomások hangzottak el, amerikai nyugalmazott katonai veteránok szerint az ufók komoly veszélyt jelentenek, egyikük „nem emberi” maradványokról is beszélt. Nemrég egyébként egy pár éve kamu földönkívülivel lebukó férfi a mexikói parlament előtt jelent meg azzal, hogy két ezeréves lényt talált. Az még mindig nem biztos, hogy bárki tényleg földönkívüli objektumot látott volna, viszont úgy néz ki, hogy az amerikai légtérbe kínosan sokszor hatolnak be azonosítatlan repülő eszközök.

A meghallgatásokról, a UAP-okról és az egész ügy hátteréről korábban ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!