Az idei nagy dobás az USB-C lesz az iPhone-nál

2023. szeptember 12. – 18:51

Másolás

Vágólapra másolva

Elöljáróban biztosnak tűnik, hogy idén is csak minimális változtatásokra lehet számítani, és a Mini kiiktatásával kialakult új felhozatal is marad. Ez azt jelenti, hogy a sima 15 mellé jön a Plus, a Pro és a Pro Max, és állítólag a 6,1 és 6,7 hüvelykes méretet is megtartják. A két olcsóbbik modell szinte biztos, hogy megörökli a 14 Prótól és Pro Maxtól az erősebb és hatékonyabb A16-os rendszercsipet, a jobb főkamerát és a dinamikus szigetet is, de a 120 hertzes képfrissítést még mindig nem, és a tavaly befutó mindig aktív kijelző (always on display) is hiányzik majd belőlük. A legérdekesebb persze így is az, hogy

az Apple végre beadja a derekát, és az iPadek meg a Macbookok után a telefonjainál is átáll az iparági sztenderdnek számító USB-C csatlakozóra.

Ez azt jelenti, hogy tökéletesen bejött az apple-ös fronton az egyik legmegbízhatóbb elemzőnek számító tajvani Ming-Csi Kuo tavalyi jóslata, ami mondjuk annak fényében nem meglepő, hogy az Európai Parlament tavaly októberben nagy többséggel megszavazta azt a tervezetet, amellyel egységesítik a töltőportokat az EU-ban. Ez kétségtelenül komoly hír, pláne úgy, hogy két éve pletykaszinten még az is felmerült, hogy előbb hagynák el a bemenetet, mint hogy a szerintük károsnak tartott USB-C-re váltsanak. A dobozba így már egy USB-C kábel kerül majd, melynek színe állítólag megegyezik majd a telefonéval, adaptert viszont továbbra is külön kell majd venni.

A Pro és a Pro Max természetesen idén is többet fejlődik. A kijelző körüli keret még vékonyabb lehet, a rozsdamentes acélt pedig titániumra cserélhetik a vázban. Természetesen csak ezekben lesz elérhető a legújabb, A17-es rendszercsip is, az évek óta alapvetésnek számító némítókapcsolót pedig egy olyan, programozható gomb válthatja, ami a tavaly megjelent Apple Watch Ultrán is van. A Pro Max állítólag egy új kamerarendszert is kap, periszkópos lencsékkel, amely akár ötszörös vagy hatszoros optikai zoomot is lehetővé tesz (a 14 Pro Max háromszorosat tud). Ezért viszont idén több pénzt is fognak elkérni, 100 vagy akár 200 dolláros emelkedésről is szó volt az elmúlt fél évben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!