Már a brit facebookozók is előfizethetnek egy kis kék pipára, hogy igazolják a hitelességüket

2023. május 17. – 11:27

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Királyságban is bevezette új, előfizetéses szolgáltatását a Meta. A brit Facebook- és Instagram-felhasználók mostantól havi tíz fontért (nagyjából négyezer forintért) hitelesített fiókot kapnak, és megnövelhetik a posztjaik elérését – írja a Telegraph.

A „Meta Verified” nevű új szolgáltatást február végén jelentette be Mark Zuckerberg. Elsőként Ausztráliában és Új-Zélandon vezették be.

Zuckerberg szerint az előfizetés „lehetővé teszi, hogy a fiókot személyazonosságot igazoló okmánnyal hitelesítsék, amiért a felhasználó kék jelvényt, a személyi adatokkal való visszaélésekkel szemben extra védelmet és közvetlen ügyfélszolgálati hozzáférést kaphat”. A Meta-vezér szerint az új funkció a szolgáltatások hitelességének és biztonságának növeléséről szól.

A szolgáltatás díja havi 9,99 font, de az iPhone-tulajdonosoknak ennél kicsit többe fáj majd: nekik 11,99 fontot kell majd fizetniük, az Apple ugyanis felárat számol fel az App Store-on keresztüli vásárlásoknál.

A fizetős kék pipát Elon Musk vezette be a Twitternél. Miután átvette a cég vezetését lehetővé tette, hogy nyolc dollárért bárki hitelesíthesse a fiókját. Az intézkedés aztán elég nagy káoszt okozott, miután számos kamuprofil ugrott rá a lehetőségre, hogy egy kis pénzért valódinak adhassa el magát.

A Meta ennél kicsit szigorúbb, aki hitelesítené a fiókját, annak személyi okmányokkal kell bizonyítania, hogy valóban létező személy.

A Meta előfizetéses szolgáltatását azután mutatták be, hogy a tavaly novemberi 11 ezer fős leépítés után a vállalat újabb 10 ezer dolgozójától vált meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!