Előfizetéses szolgáltatást indít a Facebook és az Instagram

2023. február 19. – 19:44

Másolás

Vágólapra másolva

Mark Zuckerberg bejelentette, hogy mostantól előfizetős szolgáltatást is kínál a Meta: 11,99 dollárnyi havidíjért bárki megnövelheti a posztjai elérését és igazolt kitűzőt kaphat a profiljára, írja a Bloomberg. Zuckerberg szerint az előfizetés „lehetővé teszi, hogy a fiókot személyazonosságot igazoló okmánnyal hitelesítsék, amiért a felhasználó kék jelvényt, a személyi adatokkal való visszaélésekkel szemben extra védelmet és közvetlen ügyfélszolgálati hozzáférést kaphat”. Zuckerberg azt mondja, az új funkció a szolgáltatások hitelességének és biztonságának növeléséről szól.

A Meta először Új-Zélandon és Ausztráliában fogja bevezetni a Meta Verified névre keresztelt funkciót, majd fokozatosan a többi országra is kiterjeszti. Az ára weben 11,99 dollár, iOS rendszeren pedig 14,99 dollár lesz.

A Bloomberg szerint a Verified elsősorban a tartalomgyártóknak jöhet jól, hiszen az előfizetés proaktív fiókvédelmet, fióktámogatást, valamint megnövelt láthatóságot és elérést biztosít.

A lehetőség a Facebookon és az Instagramon is elérhető lesz, de külön kell előfizetni mindegyik platformon.

A Meta nem az első közösségi felület, amely előfizetést ajánl, a Snapchatnek ott a Snapchat Plus, és a Twitter is kacérkodik hasonlóval. A megoldás azért jó a közösségimédia-cégeknek, mert ezzel egy kicsit függetlenítik magukat a reklámbevételektől. A Meta szinte teljes bevételét a reklámokból szerzi, de ez a bevételi forrás bizonytalan lehet, és sérülékeny a gazdasági változásokra. A Meta bevételeit például súlyosan érintette a járvány, majd tavaly az orosz-ukrán háború kirobbanása, idén pedig az infláció. Az előfizetések stabilabb bevételi forrást biztosíthatnak.

Kérdés persze, hogy hányan szeretnének majd egy olyan termékért fizetni, ami ingyen is elérhető. Az előfizetéses modellel nem az átlagfelhasználók, inkább a tartalomgyártók járnak jól, hiszen számukra nem jön rosszul az extra elérés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!