Elon Musk állítólag már keresi a Twitter következő vezérigazgatóját, aki a helyére léphet

2022. december 20. – 16:43

Másolás

Vágólapra másolva

A CNBC névtelen forrásokra hivatkozva azt írja, hogy Elon Musk már keresi a következő Twitter-vezérigazgatót, aki a helyére léphet.

Musk, aki októberben 44 milliárd dollárért vásárolta meg a vállalatot, korábban is mondta, hogy csak ideiglenesen lesz vezérigazgató. „Arra számítok, hogy csökkenteni fogom az Twitternél töltött időmet, és idővel találok valaki mást a vezetésére”. Vasárnap ugyanakkor egy posztban azt írta, hogy „nincs utód”. „A kérdés nem az, hogy találunk-e vezérigazgatót, a kérdés az, hogy találunk-e olyan vezérigazgatót, aki életben tudja tartani a Twittert” – írta.

A milliárdos pár napja szavazást írt ki a Twitteren arról, hogy lemondjon-e a cég vezérigazgatói posztjáról, és maradjon csak tulajdonos. Bár korábban azt mondta, hogy be fogja tartani a szavazás eredményét, hiába nyert elég jelentős előnnyel a „mondjon le” opció, Musk pedzegetni kezdte, hogy ezentúl csak a fizetős felhasználók szavazhatnak.

A Faber forrásai szerint egyébként Musk már azelőtt nekiállt utódot keresni, hogy kiírta volna a szavazást.

Amióta Musk októberben 44 milliárd dollárért megvásárolta a közösségi médiumot, azóta az egyre rázósabb ügyeitől hangos a sajtó – és a Twitter is. Csak néhány történés az elmúlt hetekből: visszaállíttatta a letiltott Twitter-fiókok nagy részét (köztük Donald Trumpét is), eltüntetett egy őt rossz fényben feltüntető videót, megszüntetett egy álhíreket szűrő funkciót, de egy csomó újságíró fiókját is felfüggesztette – aztán visszaállíttatta.

A Twitteren végzett változtatások miatt a napokban az Európai Parlament párbeszédre is invitálta meg a feltalálót, mert nem akarják, hogy a platform a gyűlöletbeszéd és a dezinformáció melegágyává váljon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!