Biztonsági kockázatot rejthet a pekingi olimpiára fejlesztett adatrögzítő alkalmazás

2022. január 19. – 06:07

Másolás

Vágólapra másolva

Minden szempontból biztonságos és védett az a mobiltelefonra letölthető alkalmazás, amelyre a februári pekingi olimpián részt vevőknek kell rögzíteniük az egészségi állapotuk adatait – idézte az MTI a szervezőbizottság technológiai részlegének igazgatóját.

Kedden kanadai kutatók azt közölték, hogy a My2022 applikáció biztonsági hibákat tartalmazhat, és így sebezhetővé teszi a személyeket a hekkerekkel szemben. A kínai szervezők viszont most közölték: az alkalmazás összes technológiai vonatkozását jóváhagyta a letöltéséért felelős nemzetközi áruház.

A mobiltelefonokon futó My2022 oldalra naponta kell a sportolóknak, az edzőknek, az újságíróknak és más akkreditált személyeknek feltölteniük az egészségükkel kapcsolatos adatokat már a kínai beutazás előtt két héttel, és ugyancsak ide kell felrakniuk az utazási igazolványuk, a vízumként is szolgáló akkreditációs kártyájuk, valamint repülőjegyük és korábbi koronavírustesztjeik másolatát.

Korábban egyes emberi jogi csoportok a pekingi téli olimpia bojkottálásra szólították fel a világot, és néhány amerikai politikus is sürgette a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) képviselőit, hogy inkább más országnak adják a 2022-es téli játékok megrendezését. A jogvédő szervezetek azzal vádolják a kínai vezetést, hogy megsértik az emberi jogokat. Legtöbbször a muszlim ujgur kisebbség, valamint a főként buddhista tibetiek helyzetét szokták felhozni példaként. Beszámolók szerint a kínai hatóságok Hszincsiang tartományban tömegesen zárnak átnevelő táborokba ujgurokat, akiket terrorizmus támogatásával vádolnak meg. Peking következetesen tagadja ezeket a vádakat.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség nemrég a kínai hús veszélyeire figyelmeztette a sportolókat. Arra kérik őket, hogy legyenek elővigyázatosak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!