Rettentően aranyos cicás kalandjátékkal készült a Google a tokiói olimpia nyitónapjára

2021. július 23. – 11:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Google-től ezen a ponton már egyáltalán nem kirívó az, hogy különféle meglepetéseket csempész a keresőfelületébe, kis túlzással nem telik el nap anélkül, hogy egy újabb évfordulóhoz vagy eseményhez kötött újdonság, vagyis ún. Doodle fogadja az embert. Nemrég a Jóbarátok-főszereplőkkel való dilizésről írtunk is, a Google azonban most emelte a tétet, és a tokiói olimpia nyitónapjára időzítve konkrétan egy teljes kalandjátékkal rukkolt elő.

A Doodle Champion Island Games nevű játékban egy Lucky nevű cicával kell felfedeznünk a Doodle Bajnokok Szigetét, ahol hét különféle sportos minijáték, egy csomó legendás ellenfél, eldugott mellékküldetések tucatjai és új barátok várnak rá. Lucky végső célja, hogy minden sport bajnokát legyőzze, összegyűjtse az összes szent tekercset, és teljesítse az összes rejtett kihívást is a szigeten.

Ehhez pedig természetesen a mi segítségünkre lesz szüksége, úgyhogy nincs is más dolgunk, mint a Google keresőjében elérhető Doodle-re kattintva választani egyet a négy csapat közül, és beszállni a világszerte zajló versengésbe a cicával. Itt pedig egy kicsit többet is meg lehet tudni magáról a játékról, a fejlesztő Studio 4°C például elmondta, hogy a játékkal azt szeretnék megmutatni, hogy mindannyiunk koncentrálása és kemény munkája okozhat örömet, még akkor is, ha azt mások sokszor nem ismerik el. Ja, és van egy, a kulisszák mögé bevezető videó is.

A legendás Super Nintendo konzolt idéző 16bites grafika, az ehhez illő zene, illetve az animéket idéző átvezető videók ránézésre is marha hangulatossá teszik az egészet. A videók alapján játszani is elég jó vele, de úgy döntöttem, hogy hírügyelet közben inkább nem merek nekiállni, úgyhogy ezt nem kell elhinniük nekem. Inkább próbálják ki helyettem is, aztán mondják el, hogy milyen volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!