Dilizett egyet a Google a Jóbarátok-főszereplőkkel

2021. május 16. – 18:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Google régóta rejt el vagy éppenséggel tol az orrunk elé a keresőfelületén különböző évfordulókhoz, eseményekhez köthető meglepetéseket, gegeket. Jellemzően a kereső nyitóoldalán lévő G, o, o, g, l és e betűket animálják, alakítják át rajzokká, képekké – ezeket a Doodle-nak hívott megoldásokat egyébként itt összegyűjtve meg is nézheti.

Most azonban a május végére beharangozott Jóbarátok-reunion apropóján mást eszeltek ki. Aki a Google keresőjébe beírja a sorozat hat főszereplőjének nevét – mármint nem a színészét, hanem a karakterét, mondjuk együtt: Rachel Green, Monica Geller, Phoebe Buffay, Ross Geller, Joey Tribbiani, Chandler Bing –, az a találati oldalon apró újdonságot fedezhet fel.

Frissítés: Több olvasó jelezte, hogy ez az innováció nem mostani, hanem a Google a sorozat 25. évfordulójára, 2019-ben fejlesztette. Nekem ez korábban még nem tűnt fel, szóval az is lehet, hogy nem folyamatosan volt aktív, hanem most aktiválták újra, de az is, hogy túl ritkán keresek rá a szereplőkre.

A képernyő jobb oldalán vagy telefonon guglizóknak egyből első találatként megjelenő, Wikipedia-alapú névjegy ugyanis kapott egy kiegészítést. Ez a hat szereplőből ötnél egy animáció, amivel a tíz évadot megélt sorozat egy-egy legemlékezetesebb pillanatát idézik fel.

A rendmániája miatt rettegett Monica egy szivacsot kap, amivel kicsit megsikálja a monitort, míg Phoebe természetesen egy gitárt kap, és a Büdös macska (Smelly Cat) dalt játssza el. Egyedül Rachel nem kapott animációt, nála a The Rachel-hajak képtalálatait adja ki a felbukkanó kis ikon.

A férfi szereplők közül Rossnak a kanapészállításos-lépcsőházi forgató Pivot-jelenetét (itt megnézheti angolul), Joey Tribbianinak a „Joey doesn't share food” szavait (ehhez ezt a néhány perces jelenetet ajánlom), míg Chandler Bing animációja ez lett:

A Jóbarátok-reunion egyébként majdnem egy évvel az eredetileg tervezett bemutató után, május 27-én érkezik majd, és egy rakás sztárvendég szerepel majd benne. Az egykori kultsorozat egyszeri különkiadása körül már nagy a hírverés, a Chandlert játszó Matthew Perry áprilisban véletlenül posztolt egyet róla, majd törölte a képet, nemrég pedig az derült ki, hogy a stáb egy emberként utálta a főcímben szereplő szökőkútban táncikálást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!