A Jóbarátok stábja egy emberként gyűlölte a szökőkútban táncolást a sorozat főcímében

2021. május 09. – 16:45

Másolás

Vágólapra másolva

A Jóbarátoknál aligha van ikonikusabb sitcom-sorozat. Ugyan 17 éve véget ért, a népszerűsége ma is végtelen, annak ellenére, hogy mai szemmel nézve egy elég fura világban játszódik, ahol a mobiltelefon és az internet scifinek tűnik, és rendszeres konfliktusforrás a történetben, hogy a vonalas telefon üzenetrögzítőjét nem az hallgatja le, akinek szánták az üzenetet.

A sorozat intrója is legendás, szegény I'll be there for you-ra örökre ráégett a Jóbarátok-bélyeg, és mindenki önkéntelenül is hozzáképzeli, ahogy a címszereplő jóbarátok a sorozat főcímében a szökőkútban táncolnak, és fröcskölik egymást vízzel.

Ezennel mindenkinek elrontjuk a nosztalgiát: mint kiderült, a stáb rettentően gyűlölte a szökőkutas jelenetet. Courtney Cox (Monica) a készülő Jóbarátok-különkiadás kapcsán készült interjúban árulta el, hogy igazából már senki nem emlékszik, kinek az ötlete volt, de órákon keresztül tartott a forgatás, csurom vizesek voltak, és utálták az egészet. A színészek ráadásul az első évad előtt még nem is nagyon ismerték egymást, és így különösen kínos volt bőrig ázva önfeledt kacajjal hideg vizet fröcskölni egymásra órákon keresztül. Hogy a valamikor az idén adásba kerülő új Jóbarátok elején lesz-e szökőkútban ugrabugrálás, egyelőre nem tudni.

A legendás szökőkút egyébként Kaliforniában, a Warner stúdiójában van, viszont létezik egy ahhoz úgy-ahogy hasonlító másik is New Yorkban, a Central Parkban. Mivel a sorozat ebben a városban játszódik, minden évben turisták százezrei hiszik azt, hogy ez A szökőkút, és fotózkodnak előtte, vagy másznak bele, abban a hitben, hogy Rachel, Ross, és a többiek nyomaiban járnak.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass