Nem, természetesen nem élnek férgek a maszkokban

2021. március 30. – 21:05

frissítve

Nem, természetesen nem élnek férgek a maszkokban
A szál végén látható, hogy mint a cérna, több szálra bomlik – Kép: Dr. Mark Benecke's Official Youtube Channel / YouTube

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarországon is elkezdett terjedni az elmélet, miszerint a vírusvédelemben használt maszkokban apró férgek élnek, esetleg gyilkos nanoszálak találhatók. Ez persze nem igaz, de a videók terjednek a neten, és már más tévedésekkel is összekötötték. Az elmélet szerint ha valaki meleg víz alá helyezi az orvosi maszkokat, akkor erős zoommal vagy mikroszkóppal láthatja az előbújó férgeket.

Az Urbanlegends.hu azt írja, hogy Németországban ezek a konteók már régóta terjednek, így a dpa már le is ellenőriztette egy szakértővel. Ez alapján nem mozgó élőlényekről van szó, hanem egyszerű szövetszálakról, amik a gyártás során, vagy a kicsomagoláskor kerülhettek a maszkokra.

A hőváltozás vagy a statikus elektromosság miatt mozognak, valamint azért, mert a maszk többi részével ellentétben nincsenek rögzítve.

Ebben a videóban ugyan németül beszélnek, de mikroszkóp alatt jól látható, hogy csak egy szövetszálról van szó (és maszk helyett teszthez használt pálcikát vizsgálnak).

Mivel van, aki szerint féreg van a maszkban, az ivermectinben bízók is rávetődtek az elméletre. Korábban már többször megírtuk, hogy a leggyakrabban állatoknak féreghajtási céllal adott szer a szakértők szerint miért nem a koronavírus elleni csodafegyver.

A Correctiv szerint ezek a szálak ártalmatlanok, a mindennapok során rendszeresen lélegzünk be hasonló anyagokat, de a testünk ki tudja szűrni ezeket. A koronavírus néhány ember szerint egy ember alkotta vegyi fegyver, így nem csoda, hogy a vírus elleni védekezés egyik szimbóluma, a maszk is nagyobb figyelmet kap. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy ezek a maszkok és pálcikák nem a vírussal jelentek meg, évek, évtizedek óta használják ezeket az egészségügyben és más területeken.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!