Hivatalosan is kiderült a Xiaomi legújabb csúcsmobiljának magyar ára

2021. február 8. – 15:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyan a Xiaomi nemrég a Redmi Note 9T-vel is bizonyította, hogy továbbra is szeretné kiszolgálni a legújabb technológiára vágyó átlagemberek igényeit, a cég tavalyi csúcsmodellje, a Mi 10T Pro azt is világossá tette, hogy a csúcskategóriában is fontos szereplőkké akarnak válni. Lei Jun, a cég vezérigazgatója pár napja a Weibón kérdezett rá arra, hogy hajlandóak lennének-e az emberek nagyjából 10 ezer jüant, vagyis nagyjából 461 ezer forintot fizetni egy telefonért, és bár itt még egyelőre nem tartunk, a kínaiak új csúcsmobilja, a Xiaomi Mi 11 hétfőn bejelentett magyar árazása azért már kezd közelíteni ehhez az árszinthez.

A Xiaomi Mi 11 már tavaly év végén bemutatkozott, és a kínai árára is fény derült, így a hétfői bejelentésen sok újdonság ebben a tekintetben nem hangzott el, de nagyon zanzásítva egy, a Mi 10-nél jóval erősebb telefonra lehet számítani a gyártótól. A Mi 10T Próban már látott 108 megapixeles főkamera ezúttal is visszatért, sőt, némileg javult is az elődjéhez képest, de ezen túl itt igazából nagy előrelépés nem történt.

Ezen túl viszont már igen, a Mi 11-ben a Qualcomm idei csúcslapkája, a Snapdragon 888 dolgozik, a képernyő is nagyobb, és amellett, hogy továbbra is 120 hertzes a képfrissítése, LCD helyett most már AMOLED is, amitől máris sokkal prémiumabbnak érződik a telefon. Az aksi kicsivel gyengébb, viszont a telefonhoz jár egy 55 wattos hálózati adapter, amivel valószínűleg háromnegyed óra sem fog kelleni ahhoz, hogy teljesen feltöltsük a telefont.

A Mi 11 128, illetve 256 gigás változatban lesz kapható, memóriából pedig mindkettőben 8 gigát találunk, utóbbinál fejlettebb kivitelben. Ez annyiban érdekes, hogy a kínai változat így megint erősebb lesz majd, ott ugyanis a drágábbik készülékben már 12 giga memória található. Ugyanez megtörtént már a korábban emlegetett Redmi Note 9T-vel is, amelynek kínai változatát nemcsak máshogy hívják, hanem erősebb is, mind a memória, mind a háttértár terén.

Hasonlóan érdekes az is, hogy a Magyarországon március végétől kapható készülékek ajánlott fogyasztói ára 299.990 Ft, illetve 319.990 Ft lesz. Ez egybevág a korábban kiszivárgott európai árakkal, egyben pedig egyértelműsíti, hogy nálunk jóval több pénzt kérnek el a telefonért, mint Kínában. Összehasonlításképpen ott az olcsóbbik modell négyezer jüanba kerül, ami durván 184 ezer forintnak megfelelő összeg. Aminek viszont örülhetnek a magyar vásárlók, az az, hogy a Xiaomi három évre ingyenes garanciát vállal a Mi 11 készülékekre, egy évig pedig ingyenes kijelzőjavítást is vállalnak a Xiaomi helyi, hivatalos szervizközpontjaiban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!