Az elnökválasztás miatt átmenetileg eltűnnek a hashtagek legutóbbi posztjai az amerikai Instagramról

2020. október 30. – 15:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb óvintézkedést jelentett be pénteken a Facebook a közelgő amerikai elnökválasztás miatt, melynek értelmében az Egyesült Államokban átmenetileg kikapcsolják az egyes hashtagek oldalain a legutóbbi posztok folyamát, hogy gátat szabjanak az álhírek terjedésének – írja az Engadget.

Alapesetben egy hashtagre kattintva két hírfolyam jelenik meg, a legnépszerűbb, illetve a legutóbbi posztokkal. A Facebook szerint ez utóbbi platformot biztosíthat a káros tartalmak valós idejű terjedésének, ezért döntöttek a kikapcsolása mellett. A változtatás ártani biztosan nem fog, az Instagram ugyanis az idők során még a sokat kritizált Facebooknál is lassabban tudott reagálni az összeesküvés-elméletek és az álhírek terjedésére, a bejegyzések valóságtartalmának ellenőrzése terén például csak idén tudott felzárkózni a platform.

A Facebook ezzel az intézkedéssel ismét megmutatta, hogy a korábbinál jóval komolyabban veszi a moderációt, és a választásra is sokkal intenzívebben készül a korábban tervezettnél. A cég október elején jelentette be, hogy a korábbinál sokkal keményebben szabályozza majd a facebookos hirdetéseket, külön kisokost rögzít a hírfolyam tetején, és megbízható hírforrásokkal működik együtt annak érdekében, hogy csak akkor jelenjenek meg eredmények a platformon, amikor azok már tényleg hivatalosak. Mark Zuckerberg pénteken a vártnál nagyobb harmadik negyedéves bevételekről szóló beszámolójában arról beszélt, hogy aggódik az idei választás speciális körülményei miatt, ha pedig el akarják kerülni a zavargásokat, akkor a techcégeknek sokkal többet kell tenniük a korábbiaknál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!