Elon Musk leköszön a Twitter éléről, már megtalálta az utódját

2023. május 11. – 22:06

frissítve

Elon Musk leköszön a Twitter éléről, már megtalálta az utódját
Fotó: Chandan Khanna / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Megtalálta a Twitter új vezérigazgatóját Elon Musk, aki csütörtök este egy tweetben osztotta meg a hírt.

Ezt a pozíciót jelenleg Musk tölti be, de az új vezérigazgató munkába lépésekor technológiai vezető lesz. Azt nem mondta meg, hogy ki lesz a cég új vezére, csak azt, hogy nagyjából hat hét múlva fog munkába állni. A tweetben Musk nőnemű névmással hivatkozik az utódjára.

Musk tavaly októberben, 44 milliárd dollárért vásárolta meg a Twittert, ahol egyrészt kisöpörte az addigi munkaerő nagy részét, másrészt pedig bevezetett egy rakat új funkciót. Nem mellesleg bevezetett egy előfizetési modellt is, 8 dollár befizetésével bárki megkapta azt a kék pipát, amit korábban verifikált felhasználóknak adott az oldal, ezzel pedig az ő tartalmaikat előrébb sorolta az idővonalban.

Voltak kisebb disznóságok is: kiderült, hogy feltehetőleg Musk kérésére az ő posztjai sokkal nagyobb prioritást kaptak a felhasználóknál, mint a többi követett, illetve volt egy olyan időszak is, amikor a Twitter sajtókontaktjára küldött email egy kakival válaszolt, mindegy, ki mit írt.

Musk a felvásárláson hatalmasat bukott. Tavaly decemberben feltette a követőinek a kérdést, hogy lemondjon-e a vezérigazgatói pozíciójáról, több mint 17 millió szavazat érkezett, az igenek győztek 57 százalékkal. Azóta nem reflektált semmilyen módon erre az eredményre, kivéve a mai napot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!