Visszaütött Elon Musk vicce, boldog-boldogtalan a Twitter automatizált kakiküldő sajtós emailjével trollkodik

2023. március 20. – 17:27

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk hagyományosan nagyon rosszban van a sajtóval, régóta nem nyilatkozik a mainstream médiának, ehelyett rendszeresen gyalázza azt a saját Twitter-csatornáján. Nem sokkal a Twitter megvásárlása után, az első nagy kirúgási hullámban szélnek is eresztette a cég teljes sajtóosztályát (ahogyan amúgy 2020-ban kirúgta a Tesla összes sajtósát is). Az újságírók azóta nem kapnak választ a press@twitter.com sajtókapcsolati emailcímről – pedig kérdés lenne bőven, hiszen Musk rendszeresen jelent be dolgokat, újításokat, amiknek a részleteit általában teljes homályban hagyja.

Ez a rendszer most megváltozik, ahogy meg is írtuk, maga Musk jelentette be egy tweetben: a sajtóosztály munkáját ezentúl egy automatizmus végzi, ami minden sajtós levélre egy kaki emojit küld válaszként. Az internet népe természetesen azonnal kipróbálta, és valóban ez történik.

Bár Musk valószínűleg óriási trollkodásnak gondolta mindezt, a Twitteren úgy tűnik, visszanyalt a fagyi: trend lett abból, hogy emberek olyan kérdéseket küldenek a sajtós címre, hogy „Tisztelt Twitter sajtóosztály, kérem foglalják össze röviden, miben van most a cég” vagy „Hogyan jellemeznék Elon Musk cégvezetési stratégiáját”, majd ezt a hivatalos válasszal együtt kiposztolják Twitterre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!