Elon Musk 3,6 milliárd dollárnyi Tesla-részvényt adott el

2022. december 15. – 10:32

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk a Tesla elektromosautó-gyártó cég újabb 22 millió részvényét értékesítette 3,58 milliárd dollár értékben a hét első három napján, írta a BBC.

A világ leggazdagabb embere címét éppen a napokba elveszítő Musk nem először nyúl a Tesla részvényeihez, az elmúlt évben összesen 40 milliárd dollárt kapott az eladásokért. Azt egyelőre nem indokolta, hogy most miért adott el egy újabb pakkot. Novemberben Musk 19,5 millió részvényt adott el, néhány nappal azután, hogy befejezte a Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlását.

Azt nem lehet mondani, hogy a Tesla szárnyalna, sőt az egyik legrosszabbul teljesítő részvény idén a nagy autógyártókat és technológiai cégeket tekintve. Tavaly még több mint egybillió dollár volt a cég értéke, de az elmúlt hónapokban jelentősen visszaesett.

Ennek egyik oka, hogy a befektetőket elbizonytalanították Musk Twitter körüli ügyletei, a másik az általános gazdasági visszaesés, ami miatt várhatóan visszaesnek majd az elektromosautó-vásárlások, miközben ez a piac is egyre sokszínűbb. A Tesla azért sem tűnt a legjobb befektetésnek, mert több modelljét vissza kellett hívnia, balesetek és az önvezető funkcióval kapcsolatos problémák miatt több kormányzati vizsgálat is indult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!