Félmillió autóját hívja vissza a Tesla

2021. december 30. – 17:55

Másolás

Vágólapra másolva

A Tesla több mint 475 000 Model 3 és Model S autóját hívja vissza, hogy orvosolja azokat a balesetveszélyt okozó problémákat, amiket a tolatókamera és a csomagtartó okoznak az érintett modellekben – írja a Reuters az amerikai közlekedésbiztonsági felügyeletre hivatkozva.

A pontos számok:

  • 356 309 darab Model 3 (2017-2020)
  • 119 009 darab Model S.

A Model 3 esetében a csomagtérfedél nyitásakor és zárásakor megsérülhet a tolatókamera kábelkötege, emiatt a tolatókamera képe megszűnhet.

A Model S esetében az első motorháztető a zár problémája miatt kinyílhat, ami akadályozhatja a kilátást, és növelheti a baleset esélyét – közölte a Tesla.

Eddig nem ismert olyan baleset, ami a fenti gondok miatt következett volna be, akik a visszahívás részleteiből csemegéznének, ebben a pdf-ben találják azokat.

A Tesla részvényei 1,1 százalékkal estek a hír után.

Májusban írtunk róla, hogy letartóztattak egy teslást, aki bekapcsolt önvezetővel utazott, miközben a hátsó ülésen héderezett. A Tesla szerint az Autopilot és teljes önvezető mód mellett is ott kell ülni a vezetőülésben, fogni a kormányt, és folyamatosan figyelni.

Arról, hogy az önvezető autó egyelőre miért néphülyítés, itt írtunk egy részletes cikkben, ha pedig a rendőrautókat levegőnek néző, ezért beléjük hajtó önvezető Teslák érdeklik, ide kattintson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!