Az örömkönnyes emoji nyerte 2021-et

2021. december 3. – 17:25

Az örömkönnyes emoji nyerte 2021-et
Forrás: Unicode Consortium

Másolás

Vágólapra másolva

Az idén az örömkönnyes vagy más néven a sírva röhögős emojit használtuk a legtöbbet, írja a New York Times a Unicode Consortium nonprofit szervezet kutatására hivatkozva.

Az emoji-verseny szereplői nem sokat változtak az Unicode legutóbbi, 2019-es felmérés óta, az akkoriban tíz leggyakrabban használt emoji közül kilenc idén is a top 10-ben van. Míg a szívecskés emoji megtartotta magának a második helyet, addig az örömkönnyek emoji az első helyre került – meglepő lehet viszont, hogy a Z generáció szerint ez az emoji annyira nem menő.

Nemcsak generációja, hanem platformja is válogatja, hogy melyik emojit használják a legtöbben, legtöbbször. A szervezet több különböző platformon és applikáción végigfuttatta az emojiversenyt, és a Twitteren például a sírós lett egyéniben az első.

Amíg a mi világunkat teljesen, addig az emojik világát kevésbé rázta meg koronavírus-járvány. Jennifer Daniel, az Unicode emoji bizottságának elnöke és a Google egyik kreatív igazgatója azt mondta, „annyira széles így is az emojik tárháza, hogy szinte már mindent ki tudunk velük fejezni, ezért nem feltétlen szükséges lefejleszteni egy Covid-emojit vagy oltásemojit, hisz már megvan a bicepsz, fecskendő és a sebtapasz is.” A világjárvány kezdetén az emberek a mikróba, vírus vagy a korona emojit használták, amikor a koronavírusról üzentek egymásnak és a világnak.

A kutatásból egyébként az is kiderül, hogy az internetezők 92 százaléka használ emojikat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!