Váratlan biztonsági javítást adott ki az Apple, minden iPhone-tulajdonosnak ajánlott sürgősen telepíteni

2021. március 27. – 15:29

Másolás

Vágólapra másolva

Váratlanul egy nagyobb operációsrendszer-frissítést adott ki az Apple az iOS, iPadOS és watch OS rendszerekre, vagyis az iPhone-ok, iPadek és Apple Watch készülékekhez. Az ilyen frissítések általában kisebb-nagyobb újdonságokat hoznak az operációs rendszerbe, optimalizálják, gyorsítják a működést, de a mostani egészen más. Egyetlen funkciója van, egy frissen felfedezett, súlyos biztonsági rés bezárása.

A nagy sietség, illetve a Gizmodo forrásai is arra utalnak, hogy a biztonsági rés nem csak potenciális veszélyforrás, de hekkerek már aktívan használják is.

Hogy pontosan milyen hibáról, és annak milyen kihasználásáról van szó, azt nem tudni, annyi biztos, hogy az úgynevezett cross site scriptinget teszi lehetővé, ami nagyjából annyit tesz, hogy egy weboldalba olyan rosszindulatú kódot lehet bejuttatni, amivel a felhasználó rendszerébe tud aztán belemászni a támadó.

A hiba gyakorlatilag az összes, aránylag új Apple-készüléket érinti, a telefonokat az iPhone 6S-től felfelé, az iPadekből az összes Pro modellt, és Apple Watch 3-as, és annál újabb szériáit. Akinek ilyenje van, ne hezitáljon, telepítse a javítást innen.


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!