135 ezer autót hív vissza a Tesla képernyőhiba miatt

2021. február 2. – 17:04

frissítve

135 ezer autót hív vissza a Tesla képernyőhiba miatt
(Fotó: Sjoerd van der Wal/Getty Images)

Másolás

Vágólapra másolva

Hatósági nyomásra hívja vissza a Tesla a több mint 135 ezer Model S és Model X típusú autóját, miután az Egyesült Államok Autópálya Közlekedésbiztonsági Nemzeti Hivatala (NHTSA) észrevett egy olyan komoly problémát, ami gátolhatja a biztonságos utazást, írja a 24.hu.

A központi kijelző mögé szerelt számítógép alaplapjára forrasztott eMMC háttértár elhasználódásáról van szó, amit eleinte szoftveresen próbáltak megjavítani, az érintett járművekre pedig meghosszabbították a garanciát. A háttértár elhasználódása miatt lefagyhat, vagy újraindulhat az autó kijelzője, de egyéb problémákat is okozhat. Például így rendellenesen működhetnek olyan, a biztonságos utazáshoz fontos funkciók, mint az irányjelző, a visszapillantó kamera vagy az Autopilot mód.

A visszahívás után a fremonti gyárból származó modellekbe épített 8 GB-os eMMC NAND flash memóriát hatósági nyomásra cserélni kell. Az érintett modellek egyesével akár 100 000 dollárba is kerülnek. A Tesla értesíteni fogja az autók tulajdonosait, és garanciálisan cserél alkatrészt, várhatóan március 30-tól kezdve.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!