A fogyatékossággal élő embereknek nem sajnálatra van szükségük, hanem elfogadásra

2023. október 1. – 11:00

A fogyatékossággal élő embereknek nem sajnálatra van szükségük, hanem elfogadásra
Fotó: Scitec Nutrition

Másolás

Vágólapra másolva

Kétszázötven fiatal versenyzett együtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „A Sport Egyenlővé Tesz” elnevezésű sportnapján Keszthelyen. A fogyatékossággal élő és mozgássérült amatőrök ép diákokkal és testépítő sportolókkal is összemérték erejüket, a rendezvény ezzel is felhívta a figyelmet az elfogadásra. Az eseményen mutatkozott be a Scitec Nutrition Jószívű Testépítők Akcióban elnevezésű társadalmi felelősségvállalási programja és nagykövetei, velük is forgattunk.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szemlélete szerint a fogyatékossággal élő embereknek nem sajnálatra van szükségük, hanem elfogadásra, segítőkész bátorításra. Ennek egyik útja a közös sportolás. Harminc éve rendeznek közösségi és sporteseményeket a fogyatékossággal élő és mozgássérült fiatalok számára, amelyeken önkéntesekkel és profi sportolókkal versenyezhetnek és szórakozhatnak együtt, hogy a közös sportolás során megismerjék egymást, és mindkét oldalon legyőzzék előítéleteiket.

A rendezvényen részt vettek a Scitec Nutrition Jószívű Testépítők Akcióban elnevezésű társadalmi felelősségvállalási programjának jótékony márkanagykövetei, akik együtt sportoltak a fiatalokkal. A vállalat aktuális kampányában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segíti egy közösen kidolgozott, jövő évre átívelő, országos aktivitássorozat keretében.

Ennek során arra hívják fel a figyelmet, hogy a közös sportnak és a mozgásnak kiemelt szerepe van a fogyatékossággal élő, mozgáskorlátozott és hátrányos helyzetű fiatalok, felnőttek, idősek integrációjában és egy elfogadóbb társadalom megteremtésében. A márka a sportnapot 5 millió forinttal, egyedi kulacsokkal és szemléletformáló sajtókampánnyal támogatta. A vállalat hagyományos augusztusi – a testépítés és erősport egyedülálló – rendezvénye, a Scitec Muscle Beach helyszíni termékértékesítéséből befolyt teljes összeget kiegészítve ajánlotta fel az együttműködés első állomását jelentő sportnap támogatására.

Bármilyen közösségi program ép és sérült emberek között lehet eszköz az érzékenyítés, szemléletváltozás folyamatában, hiszen a megismerésen, megtapasztaláson van a hangsúly. A sport és a játék azért nagyon jó lehetőség, mert eredendően összetartó ereje van, közös élményt ad, az együtt versenyzés, a közös célért való küzdelem pedig közelebb hozza a legkülönbözőbb embereket is egymáshoz. A mozgás a fogyatékossággal élő vagy mozgássérült emberek számára terápia, rehabilitáció és készségfejlesztés, mert összehangolja a különböző készségeket, sport közben egészségi állapottól függetlenül mindenki fontosnak érzi magát.

A Jószívű Testépítők Akcióban csapatának tagjai – Bohos Kornél, Kathi Béla, Lukács Barbara, Rakonczás Péter és Szmereka László nagyon jól érezték magukat. Bélának, aki megnyitóbeszédet is mondott a fiataloknak, ismerős ez a közeg, hiszen édesanyja gyógypedagógus, de több edzőtársa és üzlettársa is mozgássérült. Véleménye szerint nem az az érték, hogy hol vagyunk, milyenek a körülményeink, hanem hogy hogyan tudunk küzdeni. A küzdés az érték.

„A Scitec Nutrition társadalmi felelősségvállalási programjának célja, hogy megmutassa, a testépítők olyan elkötelezett, felelős és szociálisan érzékeny sportemberek, akinek nemcsak a bicepsze, de a szíve is nagy, illetve audiovizuális és social média tartalmakon, közösségi programokon keresztül tovább bontsa az edzőtermi edzést életvitelszerűen űzőkkel kapcsolatos sztereotípiákat, ezáltal pedig még közelebb hozza a márkát a szélesebb nyilvánossághoz.” – mondta el Dr. Pintér Dániel Gergő, a BioTechUSA és a Scitec Nutrition vállalati kommunikációs, CSR és PR vezetője.

Fotók: Scitec Nutrition Fotók: Scitec Nutrition
Fotók: Scitec Nutrition Fotók: Scitec Nutrition
Fotók: Scitec Nutrition

A cikk megjelenését a Scitec Nutrition támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!