Kötelességünk jó példát mutatni – mondja a legismertebb magyar erőemelő, testépítő

2023. március 24. – 10:55

Kötelességünk jó példát mutatni – mondja a legismertebb magyar erőemelő, testépítő
Kép: Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Kathi Béla legendás figura. Sportolóként erőemelésben és testépítésben is világszínvonalon teljesített, miközben rengeteg embert motivált. Megszállottságát és humorát sokan ismerik videóiból, olyanok is, akiket egyébként a súlyzós edzés és a konditerem hidegen hagy. Aktív sportolói karrierje végével mára jelentősen átalakult az élete, a Scitec Nutrition nagykövete három éve hozott egy döntést, hogy visszavesz a tempóból. Mára a család és az egészségmegőrzés van a fókuszban, fontos számára a felelősségteljes sportolás és a példamutatás, és számos jótékony célú kezdeményezéshez adja az arcát – videó.

Kathi Béla, azaz Powerbécó fekvenyomásban és erőemelésben országos bajnok, utóbbiban Európa-bajnok is, testépítőként kétszeres Scitec Superbody abszolút győztes és Wabba világbajnok – csak a legjelentősebb eredményeit nézve. 43 évesen már nem versenyez, de továbbra is aktívan sportol és nemcsak saját egészségére figyel, hanem másokat is mozgásra, tudatos táplálkozásra, egészséges életre ösztönöz a Scitec nagyköveteként. Jótékony célú eseményeken is részt vesz és arra buzdít mindenkit, hogy járjon egészségügyi szűrővizsgálatokra.

Ma már üzletemberként is ismert, mint a Cutler edzőteremlánc tulajdonosa, de nagyon büszke hároméves kislányára, Jázminra is. A sport, a munka és a család miatt sokat ingázik Győr, Budapest és Miskolc között, de arra is odafigyel, hogy hosszú, minőségi életet éljen.

Versenysportolóként a megszállottság jellemezte, de ma már megfontoltabban sportol és él, nem edz már olyan nagy súlyokkal és olyan nagy intenzitással, többet pihen, fontos számára a kikapcsolódás, az ésszerű terhelés. Odafigyel a táplálkozásra és rendszeresen jár egészségügyi szűrésekre is, véleménye szerint intelligencia kérdése, hogy tegyünk az egészségünkért. Úgy érzi, hogy sportolóként kötelessége példát mutatni edzés, életmód terén egyaránt. Tudja, hogy sokak számára meglepő lehet, de a testépítők jólelkű emberek, akik szívesen állnak jó ügyek mellé, nemcsak a bicepszük, de a szívük is nagy.

Kathi Béla szerint az edzőtermi edzés kifejezetten biztonságos és egészséges, hiszen nincs benne kontaktmozgás és bármilyen ízületi probléma esetén tudunk olyan gépet használni, ami nem terheli az ízületeket, továbbá időjárás- és évszakfüggetlen. Ezért is állt a Scitec Power Challenge, Magyarország első számú súlyzós tömegsport rendezvénye mellé, ahol mindenki önmagával versenyez. Április elsején harmadik alkalommal bizonyítják az indulók, fiatalok és idősek, nők és férfiak, kezdők és haladók egyaránt, hogy a súlyzós edzés mindenkié. Az eseményen mi is forgatunk, Béla lesz a házigazdánk, ő magyarázza el a verseny szabályait és mutat be nekünk inspiráló versenyzőket, akik saját történetükkel másokat is motiválnak.

A cikk megjelenését a Scitec Nutrition támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!