Így akár még az ünnepek alatt is érdemes autózni

2022. december 19. – 12:48

Így akár még az ünnepek alatt is érdemes autózni

Másolás

Vágólapra másolva

Beindult az ünnepi szezon, a tennivalók listáján első helyre kerül a karácsonyi bevásárlás, szinte mindenki jön-megy a városban. A december az év legsűrűbb hónapja sok szempontból. Vásárlások, céges bulik, rokonlátogatás, miközben élvezni is szeretnénk ezt az egészet, jó lenne néha csak úgy elszaladni, nézelődni a városban. Lehetne mindezt stresszmentesen, könnyedén és költséghatékonyan lebonyolítani, úgy, hogy ne váljon rémálommá? Hogyan járjuk végig a boltokat, rokonokat, barátokat? Erre mutatunk egy ideális megoldást.

Budapesten már most is több mint 1300 megosztott autó van használatban, a Share Now például 500 darabot üzemeltet, és több mint száz négyzetkilométert fed le a szolgáltatási területe. A hét minden napján, 24 órában bármikor ott vannak az autóik, amikor csak szükség van rájuk. Egy applikációval minden elintézhető és a megosztott autót nem kell tankolni, a zónán belül, közterületen szabályosan parkolva parkolási díjat fizetni érte, van rajta négy évszakos gumi, a benzines autókon országos autópálya matrica , így még ezzel a költséggel sem kell számolni.

Ráadásul többféle karakterű és méretű autó található a kínálatban, akár egy kompakt autó kell a könnyebb parkolás miatt, akár egy nagyobb, amibe minden ajándék, vagy minden rokon befér. Márpedig egy Peugeot 3008-as alapból is 520 literes rakterében bőven lesz helye minden csomagnak.

Egy nagy kör bevásárlás, vagy inkább sok kicsi, mint egy csillagtúra?

Az ünnepek körüli időszak leginkább zsúfolt területei minden nagyvárosban a plázák, amik környékén komoly kihívás néha az utolsó szabad parkolóhelyek levadászása. Az egyik legnagyobb előnye az autómegosztós kocsiknak, hogy ingyenesen parkolhatunk velük a zónán belül közterületen, ráadásul több bevásárlóközpontban már van dedikált parkolóhelye is a Share Now autóknak, mint az Alléban, a Westend Sóháznál, vagy épp a Shopmarkban.

Persze az utcai parkolás miatt sem kell különösebben aggódni, a zónán belüli parkolás mindig ingyenes, és nincs is egyszerűbb, mint egy céges bulira saját kocsi nélkül kényelmesen megérkezni. Mindez hogyan is működik pontosan, arról itt olvashatsz bővebben.

Okosan jársz, tovább érsz

Lehet kicsit tervezni is a városjárást, nagyon megéri figyelni a kedvezményes idősávokat. A percdíjas bérlésekre például reggel 5.00-től 9.00-ig 25 százalék kedvezményt lehet szerezni, illetve ha van Share Now Pass-unk, ami ezerötszáz forintos havi tételért nyújt sokkal kedvezőbb autózást, minden időszakban 25% kedvezményben részesülünk a percdíjas útjainkból. Egy 20 perces menet így simán kijön akár 1500 forintból, amivel semmilyen taxiköltség nem versenyezhet. Ráadásul most egy hónap ingyenes Share Now Pass-t is lehet kapni, ha valaki újonnan fizet elő és használja a MOST25 kuponkódot.

Irány bárhova

Az ünnepi időszak persze nem csak az ajándékok utáni rohangálást jelenti, hanem hogy összejövünk a családdal, barátokkal és hosszabb időre is kéne egy kocsi, vagy messzebbre is mennénk. Az nagyon jól látszik, hogy a közösségi autók forgalma nem csak az ünnepek előtt, de alatt is jelentősen nő, egyre többen mennek családlátogatásra Share Now autóval, akik persze nem perc alapon utaznak, hanem az órás vagy napos csomagokat választják.

Az elérhető elektromos autók egy töltéssel akár 300 kilométert is meg tudnak tenni, így ez bőven lefedheti az egy napos bérlési időt, illetve ezek az autók ideálisak akkor is, ha egész napra szükségünk lenne autóra a városban, mert sok mindent kell elintézni – így a csomagban foglalt kilométerek is elegendőek lehetnek. A bérlésben nincs külön Budapesten kívüli tarifa, de fontos, hogy lezárni és elindítani a bérlést a zónán kívül nem lehet. És érdemes lehet biztosra menni egy hosszabb bérlés előtt: akár előre házhozszállítással kérni az autót közvetlenül az alkalmazásból, amire az utazásunk előtt akár 48 órával korábban is lehetőség van. Ekkor a kért címünkhöz a lehető legközelebb vár ránk a megadott időpontban az autó és már indulhatunk is az utunkra, úgy, mintha a saját autónkkal tennénk.

Ha nagyobb távolságokat tervezel megtenni, inkább egy hagyományos üzemanyagú autót válassz. Az egynapos csomagban például egy Fiat 500-zal kevesebb mint 13 ezer forint csomagdíjért vihető el*, de akár egy Peugeot 3008-at is kipróbálhatsz, amelyek bérlési díjában száz kilométer megtehető táv is benne is van, ha többet akarsz menni, akkor decemberben, kedvezményesen csak 89 forintot kell fizetned ezen felül kilométerenként. A tankolás bármelyik magyarországi OMV és MOL benzinkúton lehetséges, az autó könyöklőjében vagy kesztyűtartójában található tankolókártyával lehet kiegyenlíteni az összegét.

Autót ajándékba

Arról sem érdemes elfeledkezni, hogy akár ajándékba is adható Share Now kupon, legyen az szülinap, húsvét, vagy éppen karácsony. Remek ötlet például egy fiatal autósnak, aki így szerezhet új élményeket, kipróbálhat vadonatúj autókat és nagyobb egyösszegű befektetés nélkül használhat autót akkor, amikor szüksége van rá. Ha elmúlt 18 éves és legalább egy éve van jogosítványa, akkor ideális ajándékötlet autós függetlenséget ajándékozni. A Share Now kupon, legyen az 5-, 10-, 30-, 60 vagy 100 ezer forintos, sokszor többet ér, mintha csak simán foglalnánk autót, mert például egy 60 ezer forintos kupon 69 ezer forintnyi felhasználható kreditet ér.

Végül pedig arról az alapvető értékről sem szabad megfeledkezni, amiről ez az egész autómegosztás szól, hogy a használata révén fenntarthatóbb irányba tereljük magunkat és környezetünket, hiszen egy megosztott autó akár 10 parkolóhelyet is felszabadíthat a városban és akár a saját tulajdonú kocsit is kiválthatjuk vele.

A cikk megjelenését a Share Now támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!