Saját videójáték-stúdiót hoz létre a Netflix Helsinkiben

2022. szeptember 28. – 15:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Saját videójáték-stúdiót hoz létre a Netflix Helsinkiben – írja a BBC. A hírt a streamingszolgáltató játékstúdiókért felelős alelnöke Amir Rahimi jelentette be egy blogbejegyzésében. A finn stúdiót, a Next Gamest a Netflix 2022 márciusban vásárolta meg. A stúdiónak korábban már volt közös projektje a Netflixxel, hiszen a Next Games dobta piacra a népszerű Strangers Things sorozatból készült mobilos játékot.

A finn fővárosban működő stúdiót a videójátékokat gyártó Electronic Arts és a Znyga korábbi vezetője, Mark Lastikka irányítása alatt fog működni. A Zynga, aminek székhelye szintén Helsinkiben van, fejlesztette a közkedvelt FarmVille 3-at is.

Már korábban is voltak jelei annak, hogy a Netflix komolyabban beszáll a videójátékos iparágba. A BBC cikke azt írja a Netflix korábban már vásárolt videójáték gyártással foglalkozó cégeket, például az Oxenfree-t fejlesztő Night School Stúdiót, tavaly ősszel pedig elindította a Netflix Gaminget. Akkor a streamingszolgáltató olyan játékokkal szállt be a videójátékos iparágba mint a Stranger Things: 1984, Stranger Thigs 3:The Game vagy a Card Blast. Ezek a játékok a Netflix előfizetői számára ingyenesek, és míg első körben csak a Google Play áruházból voltak letölthetők, később a Netflix applikációban is elérhetővé váltak.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!