Komoly erődemonstrációt tartott a Netflix, összeszedtük a legfontosabb bejelentéseket

2021. szeptember 26. – 10:56

Komoly erődemonstrációt tartott a Netflix, összeszedtük a legfontosabb bejelentéseket
Fotó: Netflix

Másolás

Vágólapra másolva

Az utóbbi hetek információmorzsái után szombaton egy gigantikus, háromórás közvetítésben több mint hetven új sorozatba és filmbe engedett betekintést a Netflix. Ahogy arról mi is írtunk, a netflixes tartalmak elején hallható hang után Tudumnak keresztelt bemutatón megmutatták a Stranger Things negyedik évadát és az élőszereplős Cowboy Bebop intróját is, az pedig már korábban kiderült, hogy még idén jön a Tigrisvilág második évada. Persze ezeken túl is volt bőven mit nézni, csak hogy a fontosabbakat említsük

  • jött előzetes a Dwayne Johnson, Ryan Reynolds és Gal Gadot trióját egyesítő Különösen veszélyes bűnözőkhöz (Red Notice),
  • volt szó a Kanye Westről szóló, Jeen-yuhs című dokumentumfilmről,
  • megjött az első előzetes Neil Gaiman klasszikus képregényének, a The Sandmannek az adaptációjához,
  • megjelenési dátumot és előzetest kapott a League of Legends világában játszódó Arcane animációs sorozat
  • és jött több teaser is a Vaják (The Witcher) második évadához, plusz az infó, hogy lesz neki harmadik évada is.

Részletesen ebben a cikkben nem fogjuk kibontani, hogy pontosan mi történt a háromórás eseményen, de nagy vonalakban azért átszaladunk a fontosabb bejelentéseken. Ahogy arra a szereplők alapján is számítani lehetett, a rögtön a legelején bemutatott Különösen veszélyes bűnözők nemcsak akciódús lesz, hanem szórakoztató is, már ha valaki élvezi a bugyuta egysorosokat. Most egy háromperces verekedést mutatott meg a filmből a Netflix, ahol Gal Gadot alaposan eltángálja a két másik sztárt, és még Dwayne Johnsont is úgy hajigálja, mint egy szalmabábot. Ryan Reynolds a Free Guyhoz hasonlóan ránézésre itt is önmagát játssza, annak minden előnyével és hátrányával együtt.

A nemrég új lemezzel jelentkező Kanye West (akit talán még éppen nem kell hivatalosan is úgy hívni, hogy Ye) engem speciel továbbra is teljesen hidegen hagy, de ha valakit érdekel, az biztos örülni fog, mert az ígéretek szerint a Jeen-yuhs (amit úgy kell kiejteni, mint a geniust) kifejezetten mélyre merül a rapper életében és karrierjében. A tegnap mutatott első klipben Kanye és Mos Def adják elő a rapper Two Words című számát a The College Dropout című debütáló lemezéről.

Ennél (nekem) sokkal izgalmasabbnak tűnt a Neil Gaiman ikonikus képregényének, a Sandmannek az első előzetese, ahol az okkultisták megpróbálják megidézni Halált, de helyette az Álmok Fejedelme akad a hálójukba. Az egész iszonyatosan királyul néz ki, és bár azt továbbra sem tudni, hogy mikor érkezik a sorozat, ez nem is akkora baj, addig pont lesz lehetősége mindenkinek bepótolni a képregényeket.

Az álmok fejedelme gyűjtemény első részét hosszú évek óta nem lehet már megvenni a boltokban, a Fumax azonban idén ősszel végre újranyomja a kötetet, úgyhogy ha valaki hozzám hasonlóan csak emiatt halogatta eddig az olvasást, az most feltétlenül csapjon le a lehetőségre. Ja, és télen jön a gyűjtemény negyedik része is, szóval kétségtelenül jó napokat élnek most át a rajongók.

Majdnem két év telt el azóta, hogy a League of Legendset fejlesztő Riot Games a játék tizedik születésnapja alkalmából tartott streamen bejelentette, hogy érkezik egy, a játék világában zajló sorozat Arcane néven. A koronavírus-járvány miatt aztán ez jócskán megcsúszott, olyannyira, hogy közben a surranópályán a Valve beelőzte a Riotöt, és a semmiből előbb érkezett meg az amúgy remekül sikerült Dota: Dragon's Blood című sorozat. Az Arcane eközben csak rövid teaserekben, meg ebben a hosszabb jelenetben mutatkozott meg, hétfőn azonban már sejteni lehetett, hogy valami készül, mert a közösségi platformokon is megjelent a sorozat hivatalos oldala, és egy több karaktert is megvillantó új teaser is érkezett hozzá.

Az igazán nagy dobásért végül a Tudumig kellett várni, itt ugyanis nemcsak egy új előzetes érkezett, hanem megjelenési dátum is: az első három rész november 6-án jön, majd a következő két hétben újabb 3-3 rész jelenik majd meg. Elsőre marha jól néz ki az egész a látványvilágtól egészen a zenéig, és úgy tűnik, hogy a karaktereket és a sztorit sem fogják annyira elcseszni, mint eddig nagyjából bármit, amit világépítés címszó alatt csináltak (a szenzációs animációs videókat leszámítva). Ha ez tényleg így lesz, akkor ez simán az idei év egyik legjobb sorozata lehet, mert ebben az alapfelállásban és ezekben a karakterekben tényleg van kraft bőven, miután pedig a League of Legends teljesen alkalmatlan a történetmesélésre, azok is biztosan tudják majd élvezni, akiknek abszolút fogalmuk sincs a játékról.

Ugyancsak a videójátékos közeg örülhetett az esemény lezárásának is, itt ugyanis egy rakás Vaják előzetes futott be a közelgő második évadhoz, illetve az is kiderült, hogy lesz harmadik évad is. A 2019-ben a netflixen debütáló sorozatot előzetesen is nagy várakozás övezte, és bár voltak bosszantó hibái, hatalmas siker is lett, így nem meglepő, hogy a Netflix kiemelt figyelmet szentel neki. Szombaton bemutatkozott az elátkozott Nivellen, de Cirit és Geraltot is láthattuk mozgás közben és jött egy összefoglaló is a második évadhoz vezető útról.

A Blood Origin című előzménysorozat kulisszái mögé is betekinthettek a nézők, ami már a második olyan alkotás lesz, amely a Vaják cselekménye előtt játszódik. Az első ilyen az idén megjelent animációs sorozat, A Farkas rémálma volt.

A fent taglalt bejelentések voltak talán a legérdekesebbek szombaton – a Stranger Things és a Cowboy Bebop mellett, de ahogy azt fentebb is jeleztük, ezekkel külön cikkekben foglalkoztunk is –, de ezeken túl is voltak érdekességek. Kiderült például, hogy lesz negyedik évada a harmadik évaddal éppen nemrég jelentkező Szexoktatásnak, és először láttunk valamit az őrülten sikeres kosztümös dráma, a Bridgerton második évadából illetve a népszerű Vikingek után száz évvel játszódó Vikingek: Valhallából is.

Volt egy hosszabb animés panel is Ultramannel, Sailor Moonnal és a Studio Colorido új filmjével, a Drifting Home-mal, de a decemberben érkező JoJo's Bizarre Adventure hatodik részéről, a Stone Oceanről például nem volt szó, pedig azt hinné az ember, hogy legalább megemlítik, ha már ez az első olyan évad, amit kifejezetten a Netflixnek gyártottak, és náluk is fog debütálni valamikor decemberben. Az viszont így is jól látszott, hogy a streamingóriás továbbra is nagyon komolyan veszi az animéket. Természetesen egyéb bejelentések is akadtak még szombaton – a dél-koreai sorozatoknak, például a Hellboundnak két panelt is szenteltek –, úgyhogy ha valaki tényleg mindenre kíváncsi, itt visszanézheti az egész eseményt.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!