Rendezői hiányosságok miatt maradt el ByeAlex bánki fellépése

2021. augusztus 24. – 11:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elmaradt ByeAlex szombatra meghirdetett koncertje Bánkon. A beszámolók szerint a település önkormányzata által szervezett eseményen kétezren várták az előadót, aki azonban a helyszínen váratlanul lemondta a fellépést, majd távozott a stábbal. A lemondást kisebb felhördülés követte a közösségi felületeken, több bulvárlap pedig megírta, hogy az elmaradt koncert ellenére a produkciónak így is jár a pénz.

A település önkormányzata által kezelt Fürödj a pillanatban – Bánkon oldal több bejegyzése szerint igyekeztek valamilyen közös megoldást találni, ez azonban nem felelt meg a fellépőknek, és otthagyták a helyszínt, hiába állt ott kétezer ember.

„A felsorolt feltételekről az előadás előtt a szervezők technikusai szoktak – általában szóban – egyeztetni, hiszen ahogy már korábban említettük, vannak olyan települések, színpadok, ahol objektív okok miatt nincs lehetőség minden feltételt teljesíteni. Miután az előadóknak is érdeke, hogy élő koncerteken is találkozzanak a rajongóikkal, általában rugalmasan kezelik a feltételek listáját, és megtartják a koncertjüket akkor is, ha néhány feltétel hiányzik, vagy nem pont olyan, ahogy az a szerződésben szerepel. Hiszen a közönség az első, ők éltetik a művészt, nélkülük nem létezhetne”

– írják a bejegyzésben, utalva arra valamennyire, hogy maguk a szervezők is elismerik, hogy nem feltétlenül voltak adottak a feltételek a korábbi megegyezéshez képest. Ezt erősíti ByeAlex bejegyzése is, aki kicsit paprikás hangulatban fakadt ki amiatt, hogy a kommentelők elkezdték számonkérni az elmaradt fellépést.

Ahogy az énekes írja, több alapfeltétel sem volt adott a helyszínen, amiről korábban külön megegyeztek, és a szerződésben is szerepel, ezért végül nem vállalták a fellépést. ByeAlex egyértelműen a nagyobb előadók közé tartozik itthon, így saját stábbal és külön technikával utazik a koncertekre, amelyeknek a bérlése és utaztatása is költségekkel jár.

Ezért is találták ki ilyen fellépések esetén a kötbért vagy a gázsi egy részének előlegként való elutalását, hogy ha szervezői hiányosságok miatt nem valósul meg egy koncert, akkor a stábot ki tudják fizetni. Ahogy ByeAlex bejegyzéséből és menedzsere, Tóth G. Zoltán Blikknek adott nyilatkozatából is kiderült, Bánkon nem voltak adottak a szerződésben előre lefektetett feltételek, de az elmaradt koncert ellenére is jár nekik az előleg.

„A szerződésben benne van, hogy ha nem teljesülnek a feltételek, a fellépő elállhat a koncerttől, de kötbérként ki kell fizetni a gázsiját. Még nem tudjuk, hogy a bánki csapat mit lép erre, de ha nem ismerik el a hibájukat, akkor perre megyünk, mivel sok ember kifizetése múlik ezen”

– nyilatkozta Tóth G. a Blikknek, majd később sorra vette a szervezői hiányosságokat a nem kellőképpen szél- és esővédett színpadtól a rossz típusú kordonon át egészen a színpadhoz rögzített muskátlikig.

Ahogy az önkormányzat, úgy a menedzser is utalt rá: sok esetben belemennek a zenészek, hogy úgy is fellépjenek, hogy az általuk szerződésben kért feltételek nem adottak, itt azonban annyi rendezői mulasztás történt, hogy erre most nem voltak hajlandóak.

„Én is azon az állásponton voltam, hogy ne lépjenek fel a srácok. Volt, amikor megalkudtunk, de már nem ott tartunk. A szervező nem tartotta magát a szerződéshez, és nem értették, hogy miért nem akarnak így fellépni. Megtehették volna Alexék, hogy színpadra álljanak, de mennyit kell tűrnie egy zenésznek?”

– mondta el a Blikknek a menedzser.

Valószínűleg ByeAlex erősebb kifakadása is annak köszönhető, hogy maguk a szervezők a látható rendezői hiányosságok ellenére elvárták volna, hogy ilyen helyzetben is fellépjen a produkció. És arra is utaltak, hogy más előadóknál sikerült korábban kompromisszumos megoldást találni. Ugyanakkor a Blikk cikkében szereplő helyszíni fotón is látszik, hogy a színpadtechnika inkább hasonlít egy falunapi helyszínhez, mintsem egy milliós produkcióhoz illő színpadhoz.

Kerestük ByeAlex képviseletét is, de nem kívánták külön kommentálni az ügyet a Telexnek.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!